Tgrt Haber
 - AKYA'dan hedefe tam isabet!
22 Mart 2022 - 10:04

Bakan Akar ateşledi: AKYA torpidosundan hedefe tam isabet!

Milli imkanlarla üretilen AKYA torpidosu ile ilk defa gerçek hedefe atış yapıldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından Milli Üretim Entegre Savaş Yönetim Sistemi (MÜREN) kullanılarak yapılan atış başarıyla gerçekleştirildi.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mart 2022 - 20:10

Rusya’da Facebook ve Instagram’ın faaliyetleri aşırılıkçılık nedeniyle yasaklandı

Rusya’da mahkeme, Facebook ve Instagram’ı 'aşırılık yanlısı' ilan ederek ülkedeki erişimini yasaklama kararı aldı.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mart 2022 - 13:18

Apple, kutudan çıkardığı aksesuarlar sayesinde 6.5 milyar dolar kâr elde etti

Çevrecilik kapsamında aksesuarları kutudan çıkaran Apple, elde ettiği kâr ile dudak uçuklattı. ABD'li şirket, kasasına toplam 6.5 milyar dolar kattı.
 - Yerli üretimde yeni hedef 'durdurulamaz güç'
21 Mart 2022 - 12:23

Yerli üretimde yeni hedef süpersonik ve hipersonik füzeler: TÜBİTAK-SAGE duyurdu

Bayraktar TB2, ATAK Helikopteri, TCG ANADOLU, KAPLAN MT gibi benzer projelerle dünyayı etkileyen Türkiye milli teknoloji ve askeri ürün hamlelerine devam ediyor. TÜBİTAK-SAGE Müdürü Gürcan Okumuş, bundaki sonraki adımlarının 'durdurulamaz güç, hançer' olarak nitelendirilen süpersonik ve hipersonik füze sistemleri olacağını açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mart 2022 - 11:59

POCO F4 Geekbench platformunda göründü: Redmi K40S'in global varyantı olarak gelebilir

Xiaomi'nin akıllı telefon serisine yakında yeni bir model daha eklenecek. Redmi K40S'in global varyantı olduğu iddia edilen POCO F4, Geekbench performans testlerinde önemli özellikleriyle sızdırıldı.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mart 2022 - 10:05

İşletmeler için önemli adım: Instagram 2 yeni özelliği piyasaya sürmeye başladı

Sosyal medya devi Instagram, işletmecileri yakından ilgilendiren iki yeni özellik test etmeye başladı. 'Instagram kamera ile ürün bul' ve ''Yakınlardaki popüler yerleri keşfedin'' isimli özelliğe gelin yakından göz atalım...
Teknoloji - Teknoloji
21 Mart 2022 - 08:46

AK Parti’den metaverse toplantısı! Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak

AK Parti metaverse (sanal evren) dünyası için adım attı. Uzmanların da katılımıyla gerçekleştirilecek toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.
 - Yeni bir 'harekat'ın öncüsü
20 Mart 2022 - 15:42

Bayraktar KIZILELMA yeni bir harekat tasarısının öncüsü: Uçan komuta-kontrol

Bayraktar TB2, TB3 ve AKINCI TİHA'ların mimarı Selçuk Bayraktar'ın duyurduğu Bayraktar KIZILELMA ile ilgili dikkat çeken bir analiz yayınlandı. Analizin ‘Kızılelma harekat tasarısı: Türk “Loyal Wingman” projesini inşa etmek’ başlıklı bölümünde, '2030’lu yıllarda Kızılelmalar ile uçan bir Milli Muharip Uçak’ın, klasik bir savaş uçağından çok uçan komuta-kontrol ve harekat idare merkezi gibi görev yapacağı' ifadeleri yer aldı.
Teknoloji - Teknoloji
20 Mart 2022 - 15:11

Instagram CEO'su açıkladı: Etlketler görüntülemeyi arttırmıyor

Popüler Instagram uygulamasında hasthag yani etiket, en sık kullanılan işlevler arasında. Peki hasthag gerçekten görüntülemeyi arttırıyor mu? İşte Instagram CEO'su konuya açıklık getiriyor...
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
20 Mart 2022 - 14:20

Dron ile kara birliklerinin eski silahı havana destek

Ostim Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Kıvrak’ın ve öğrencileri ile geliştirdiği sistem ilgiyle karşılandı. Sinan Kıvrak ve öğrencileri, yürüttükleri laboratuvar çalışmalarıyla Havan Bırakma Sistemi geliştirdi.
 - Hem hesaplı hem caydırıcı
20 Mart 2022 - 13:58

Dron ile kara birliklerinin eski silahı havana destek: Saha testleri başladı

İHA ve SİHA'larla dünya gündemine oturan Türkiye eğitimcisi ve öğrencisiyle milli teknolojide büyük yol kat etti. Ostim Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Kıvrak'ın öğrencileri ile geliştirdiği Havan Bırakma Sistemi dikkatleri üzerine çekti. Dronlar, kara birliklerinin en eski silahlarından olan havanı gökyüzüne çıkarıp havadan ateş desteği verdirmeyi planlıyor.
 - Çip krizi ikiye katlandı
20 Mart 2022 - 13:55

Çip krizine iki kriz daha eklendi: Otomobilden cep telefonuna teknoloji ürünlerine zam göründü

Teknoloji - Teknoloji
20 Mart 2022 - 12:19

Honor'un uygun fiyatlı olacak yeni telefonu Magic4 Lite sızdırıldı

Akıllı telefon pazarında iddialı modelleriyle rekabet eden Honor, görünüşe bakılırsa Magic4 Lite modeli ile kullanıcı karşsına çıkacak. Bir süre önce ortaya çıkan cihaz, fiyatı ve özellikleriyle sızdırıldı.
 - Türkiye'nin çevik gücü KIZILELMA
20 Mart 2022 - 11:47

Bayraktar KIZILELMA sınırları zorlayacak: Peki MİUS F-35 ve F-16'ların yerine geçebilecek mi?

Bayraktar TB2, TB3 ve AKINCI TİHA'dan sonra Bayraktar KIZILELMA dünya gündemini salladı. Birçok uzman Bayraktar KIZILELMA ile ilgili analizlerini duyururken, çalışmaların hızla sürdüğünü SİHA'ların mimarı Selçuk Bayraktar paylaşmıştı. Diğer İHA'lara nazaran yüksek manevra kabiliyetine sahip olan Bayraktar KIZILELMA'nın özellikleri ilgiyle karşılanıyor. Peki Bayraktar KIZILELMA F-16 ve F-35’in yerine geçebilecek mi? İşte detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
20 Mart 2022 - 11:46

Epic Games'ten Ukrayna için yardım kampanyası: İki haftalık gelir verilecek

Oyun platformlarının önde gelen isimlerinden Epic Games, yeni sezonu ile çıkış yapan Fortnite'ın iki haftalık gelirlerini Ukrayna'ya bağışlayacağını açıkladı. Google'ın ardından Epic Games'in yardımı da Ukrayna'ya ne kadar önem verildiğinin bir parçası.
Teknoloji - Teknoloji
20 Mart 2022 - 11:07

Google, Android uygulaması için uzun süredir beklenen özelliği devreye soktu

Teknoloji - Teknoloji
20 Mart 2022 - 09:49

Rus mesajlaşma uygulaması Telegram, e-posta karışıklığı nedeniyle Brezilya'da engellendi

Teknoloji - Teknoloji
19 Mart 2022 - 13:17

İlk milli silahlı drone Songar'dan nefes kesen roket atışı

Türkiye'nin ilk silahlı drone sistemi Songar, ilk roket atışı testlerini başarıyla gerçekleştirdi. Asisguard ile Troy Teknoloji Savunma iş birliğindeki saha testlerinde Songar'a yerli imkanlarla geliştirilen mini roketler yerleştirildi.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
19 Mart 2022 - 13:15

İlk milli silahlı drone Songar'dan nefes kesen roket atışı

Türkiye'nin ilk silahlı drone sistemi Songar, ilk roket atışı testlerini başarıyla gerçekleştirdi. Asisguard ile Troy Teknoloji Savunma iş birliğindeki saha testlerinde Songar'a yerli imkanlarla geliştirilen mini roketler yerleştirildi.
Teknoloji - Teknoloji
18 Mart 2022 - 16:20

Apple, yeni iPhone SE (2022) modelini Türkiye'de satışa sundu: İşte fiyatı

Geçtiğimiz haftalarda duyurusu yapılan yeni iPhone SE (2022), beklendiği gibi 18 Mart tarihi itibariyle Türkiye'de satışa sunuldu. İşte iPhone SE'in Türkiye fiyatı ve depolama seçenekleri....
Başa Dön Sona Git