Tgrt Haber
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
07 Mart 2022 - 12:00

Selçuk Bayraktar 'uzay' müjdesini verdi: Yeni girişim başlıyor

Baykar Teknik Lideri Selçuk Bayraktar, Baykar firmasının uzay sektörüyle ilgili yakın zamanda yeni bir girişim başlatacağını açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
06 Mart 2022 - 16:38

Son dakika: Şanlıurfa'ya Rus İHA'sı düştü

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine Orlan-10 modeli olduğu söylenen Rus İHA'sı düştü. İşte detaylar....
Teknoloji - Teknoloji
06 Mart 2022 - 11:20

Elon Musk, Starlink'in Rusya'ya sansür uygulamayacağını açıkladı

Teknoloji - Teknoloji
06 Mart 2022 - 09:42

Samsung siber saldırıya uğradı: 190 GB veri çalındı

Akıllı telefon, tablet ve daha birçok teknolojik ürünü geliştiren Samsung, NVIDIA'nın ardından siber saldırıya uğradı. Koreli üreticinin 190 GB'lık verilerinin çalındığı bildirildi.
 - Türkiye'nin yeni gücü
05 Mart 2022 - 22:05

Selçuk Bayraktar TB3 SİHA'ları 'devrim yapacak' diye duyurdu! Peki TB3 SİHA'ların özellikleri neler?

TB2 SİHA'lardan sonra AKINCI TİHA B ve C serisi, TB3 SİHA'lar da dünyanın ilgisini çekmeye başladı. Selçuk Bayraktar TB3 SİHA'ları için, 'Muharebede devrim yapacaklarını şimdiden öngörüyorum. Bu yıl içinde uçurmayı hedefliyoruz.' dedi. TB3 SİHA'ların da özellikleri dikkat çekti.
Teknoloji - Teknoloji
05 Mart 2022 - 15:22

Geleceğin bilim adamları İzmir'de yarışıyor

Uluslararası liselerarası robotik yarışması FIRST Robotics Competition (FRC), İzmir'de düzenlendi. Türkiye, Kazakistan ve Polonya’dan 35 takımın katıldığı yarışmada, liseli öğrencilerin tasarladığı endüstriyel robotlar yarıştı.
Teknoloji - Teknoloji
04 Mart 2022 - 22:55

Bir darbede Rusya'dan: Sosyal ağ platformu Facebook Rusya'da engellendi

Ukrayna Rusya arasındaki kriz aralıksız devam ederken Rusya, yerel medyalarına karşı yapılan kısıtlama suretiyle Facebok'u engelledi.
Teknoloji - Teknoloji
04 Mart 2022 - 16:09

Galaxy A13 ve Galaxy A23 sessiz sedasız piyasaya sürüldü

Samsung, iki yeni bütçe dostu telefonunu sessiz sedasız duyurdu. Bir süredir sızıntılarıyla ortaya çıkan Galaxy A23 ve Galaxy A13 bugün şirket tarafından resmileştirildi.
 - Yeni 'SİHA'lar yolda
04 Mart 2022 - 14:06

Selçuk Bayraktar'dan yeni 'SİHA' müjdesi

Türkiye'nin silahlı insansız hava araçlarında yakaladığı başarıya değinen Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, "Kısa pistli gemilerden, uçak gemilerinden kalkıp inebilen SİHA'lar ve insansız savaş uçakları muharebe alanında devrim oluşturacak. Bu hava araçlarını geliştiriyoruz" dedi
Teknoloji - Teknoloji
04 Mart 2022 - 09:43

Google ile YouTube Rusya'da reklam ve para kazanmayı durdurdu

Rusya'ya yaptırımların ardı arkası kesilmiyor. ABD merkezli teknoloji devi Google, Rusya'da reklam ve para kazanmayı durdurduğunu açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
04 Mart 2022 - 09:27

The New Batman ilk günden gişe rekoru kırdı: Filme ilgi çok fazla

Henüz bir gün önce yurtdışında vizyona giren The New Batman filminden ilk rekor geldi. Yapımcılığını Warner Bros'un üstlendiği film, 5 milyonun üzerinde gelir sağladı.
Teknoloji - Teknoloji
03 Mart 2022 - 10:35

Dikkat! Bu ‘koronavirüs’ bilgisayarınıza sızıyor

Bilgisayar korsanları, COVID-19 pandemisini fırsat bildi, koronavirüs ismini virüs yazılımlarında kullanmaya başladı. COVID-19 konusunda hassas olan milyonlarca insan tık tuzağına düşerek cihazlarına istemeden virüs bulaştırıyor.
Teknoloji - Teknoloji
03 Mart 2022 - 09:07

Bayraktar AKINCI B nedir, özellikleri neler? AKINCI B Taarruzi İnsansız Hava Aracı ilk uçuşunu yaptı

AKINCI B ilk uçuşunu başarı ile tamamladı ve Taarruzi İnsansız Hava Aracı olarak bilinen AKINCI B modelinin özellikleri araştırılmaya başladı. Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Bayraktar TB2'lerin ön plana çıkması ile dikkatleri üzerine çeken Baykar firması tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen AKINCI B'nin özellikleri, teknik detayları haberimizde...
Teknoloji - Teknoloji
03 Mart 2022 - 09:04

AnTuTu Şubat ayının en güçlü 10 telefonunu açıkladı

Popüler kıyaslama platformu AnTuTu, Mart ayına da girilmesiyle Şubat ayının en güçlü telefonlarını açıkladı. 10 telefondan oluşan listede, Qualcomm işlemciler ön plana çıkıyor.
Teknoloji - Teknoloji
03 Mart 2022 - 08:39

Bir yaptırım da Spotify şirketinden: Rusya'daki ofis süresiz olarak kapatıldı

Teknoloji devleri ve yapım şirketlerinin Rusya'ya yaptırımları devam ediyor. Kısa süre önce FIFA Rusya takımlarının oyundan kaldırıldığını açıklarken, hemen akabinde ise Spotify da Rusya'daki ofislerini süresiz olarak kapatacağını duyurdu.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
02 Mart 2022 - 20:34

AKINCI B TİHA gökyüzüyle buluştu: AKINCI C TİHA da geliyor

Türkiye savunma sanayinde dünyanın ilgisini çekiyor. Bayraktar AKINCI B TİHA gökyüzüyle buluştu. Türkiye'ye AKINCI C TİHA müjdesi de verildi.
 - 'Vatanımıza hayırlı olsun'
02 Mart 2022 - 20:12

Bayraktar AKINCI B TİHA gökyüzüyle buluştu: Sırada AKINCI C TİHA var

Bayraktar TB2'lerden sonra TB2S, TB3 ve AKINCI TİHA gibi serilerle Türkiye savunma sanayinde gözde ülke oldu. AKINCI TİHA B modelinin gökyüzüyle buluştuğu açıklandı. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, 'Bayraktar AKINCI TİHA için 2 ülke ile ihracat sözleşmesini tamamladık.' dedi. Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ise Twitter hesabından, "Kendi sınıfında dünyadaki en güçlü ve muharebe kabiliyeti en yüksek Taarruzi İnsansız Hava Aracı. Bugün ilk uçuşunu başarıyla tamamladı.'' dedi. Ayrıca AKINCI TİHA B'lerden sonra yeni bir müjde verildi.
Teknoloji - Teknoloji
02 Mart 2022 - 14:52

Yeni iPhone için acele etmeyin: Apple’ın Mart etkinliğinde hangi ürünleri tanıtacağı sızdırıldı

Merakla beklenen Apple etkinliği için geri sayım başladı. 8 ila 15 Mart tarihilerinde düzenlenmesi beklenen etkinlik pek çok ürüne ev sahipliği yapacak. İşte Apple'ın Mart ayında tanıtması beklenen ürünler...
Teknoloji - Teknoloji
02 Mart 2022 - 13:43

Ukrayna, Türkiye'den yeni İHA ve SİHA alacağını açıkladı

Devam eden Rus işgaline karşı Ukrayna hükümeti, savunma alanında daha iyi direnç göstermek için Türkiye'den İHA ve SİHA alacağını açıkladı. Açıklama, Ukrayna Savunma Bakanı tarafından yapıldı.
Teknoloji - Teknoloji
02 Mart 2022 - 12:07

Google Mart 2022 sistem güncellemesinin detaylarını açıkladı

Teknoloji devi Google, aylık güvenlik güncelleştirmesi için yeni detayları açıkladı. Mart 2022 güvenlik yamasıyla yapılacak değiliklikler paylaşıldı.
Başa Dön Sona Git