Tgrt Haber
 - Bayraktar'dan gençlere müjde
13 Şubat 2022 - 10:22

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar: 11 bin öğrenci 3 yıllık eğitim alacak

Türkiye'de teknolojinin gelişmesi için gençlere yönelik önemli bir proje başlatıldı. Binlerce öğrenci "Deneyap Teknoloji Atölyesi"ne kabul edilmek için 27 şehirde eş zamanlı sınava girdi. Selçuk Bayraktar, 11 bin öğrencinin 3 yıllık eğitim alacağını belirterek, "Büyük buluşlara imza atacak gençler yetişiyor" dedi.
Teknoloji - Teknoloji
13 Şubat 2022 - 09:45

GTA6 hakkında yeni gelişme: Çıkış tarihi netleşiyor

Oyunseverlerin merakla beklediği GTA6 için yeni bir sızıntı daha ortaya çıktı. Güvenilir kaynaklar, oyunun ilk fragmanın bu yıl geleceğini belirtti.
Teknoloji - Teknoloji
12 Şubat 2022 - 16:55

240 milyon yıl önce yaşadı: Bıçak gibi keskin dişleri var

Tanzanya'da 240 milyon yıl önce yaşamış 'güçlü çeneleri' ve 'bıçak gibi dişleri' olan yeni bir 'timsah benzeri' arkozor türünün fosilleşmiş kalıntıları bulundu. Birmingham Üniversitesindeki paleontologlar, bu eski canlının yaklaşık 5 metre uzunluğa sahip olduğunu söyledi.
Teknoloji - Teknoloji
12 Şubat 2022 - 16:50

Heyecanlandıran açıklama: Bu bir uçak değil savaş sistemi

TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Milli Muharip Uçak'la ilgili heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. MMU'nun 2023'te hangardan çıkacağını belirten Kotil, 'Bunun her tarafında radar var. Bu bir uçak değil, savaş sistemi. Etrafını kolluyor, gelen gidenlere bakıyor.' diye konuştu.
 - Kalp hücresinden balık ürettiler
12 Şubat 2022 - 15:45

Canlı insan kalp hücrelerinden yapılan balıklar yüzmeye başladı

Harvard ve Emory Üniversitesi bilim insanlarından oluşan bir ekip, kuyruk yüzgeçleri insan kalp hücreleriyle kaplı 500 "biyohibrit" balık geliştirdi. Bu balıklar, kalp atışlarıyla birlikte yüzgeçlerini çırparak suda yüzdü.
 - Artık bilince sahip
12 Şubat 2022 - 14:20

Korkutan açıklama: Yapay zeka bilinç kazandı

Kurucuları arasında Elon Musk’ın da bulunduğu yapay zeka şirketi OpenAI hakkında çarpıcı bir gelişme yaşandı. OpenAI araştırma grubunun baş bilimcisi Ilya Sutskever, yapay zeka sisteminin “biraz bilinçli” olabileceğini söyledi.
Teknoloji - Teknoloji
12 Şubat 2022 - 13:44

Xiaomi, Apple'a meydan okudu: Ölüm kalım savaşı

Xiaomi hızla büyümeye devam ederken, kurucusu Lei Jun’dan çarpıcı bir açıklama geldi. Çinli teknoloji devinin sahibi, Apple ile rekabeti “ölüm kalım savaşı” olarak tanımladı.
 - Beklentileri boşa çıkarmadı
12 Şubat 2022 - 12:05

James Webb Uzay Teleskobu beklentileri boşa çıkarmadı: Hem yıldızı çekti hem de kendini

James Webb Uzay Teleskobu, bir yıldızın ilk görüntülerini yakaladı. NASA, birincil aynanın 18 parçası kullanılarak çekilmiş bir yıldızın fotoğraflarından oluşan bir mozaik paylaştı.
 - iPhone'un tahtını fena salladı
12 Şubat 2022 - 10:57

iPhone 13 Pro Max mi Galaxy S22 Ultra mı? Performans testleri lideri gösterdi

Aylarca süren beklentinin ardından Samsung nihayet Galaxy S22 serisini tanıttı. Ancak üst segment bir telefon almak isteyenler Galaxy S22 Ultra mı yoksa iPhone 13 Pro Max mi alacağına karar veremiyor. Performans testlerinin sonuçları belki size yardımcı olabilir...
 - Türkiye'de ilk üniversite oldu
12 Şubat 2022 - 09:00

Türkiye'de bir ilk: Bartın Üniversitesi NFT dünyasına adım attı

Hiç şüphesiz son yılların en büyük teknolojilerinden biri de NFT. Djital sanat eserleri olarak da tanımlayabileceğimiz bu teknoloji dünyasına artık kurumsal katılımlar da gerçekleşiyor. Son olarak Bartın Üniversitesi, NFT platformuna giriş yaptı.
Teknoloji - Teknoloji
11 Şubat 2022 - 17:26

iPhone'da gizli bir uygulama var: Ana ekranda değil

Teknoloji devi Apple, iPhone akıllı telefonlarına her sene yenilerini ekliyor. Dünyada en çok satan akıllı telefonlar arasında yer alan iPhone'larda gizli bir uygulama var. Peki, bu uygulama ne ve nasıl ulaşılabiliyor?
Teknoloji - Teknoloji
11 Şubat 2022 - 16:22

Google, Android 13 güncellemesinin ilk önizlemesini yayınladı

Teknoloji devi Google, henüz Android 12 tam olarak dağıtılmazken Android 13 işletim sisteminin ilk önizleme sürümünü kullanıma sundu.
 - Türkiye'nin yıkıcı gücü
11 Şubat 2022 - 16:14

STM, Preveze sınıfı denizaltılarda kritik tasarım aşamalarını başarıyla tamamladı

Türkiye’nin savunma sanayi ve milli teknoloji hamleleri dünya gündemine oturmaya devam ediyor. 4 adet Preveze sınıfı denizaltının Yarı Ömür Modernizasyonu Projesi'nde, öncelikli olarak tedarik edilmesi gereken sistemlerin 'Deniz Kabul Tecrübelerini ve Proje Kritik Tasarım Aşaması'nın başarıyla tamamlandığı açıklandı.
Teknoloji - Teknoloji
11 Şubat 2022 - 16:07

Şarjı hiç bitmeyen akıllı saat geliştirildi

Sınırsız pil ömrüne sahip güneş enerjisiyle çalışan bir akıllı saat fikri kulağınıza nasıl geliyor? Garmin Instinct 2 serisi, akıllı saatlerin şarjının çabuk tükenmesine son veriyor.
Teknoloji - Teknoloji
11 Şubat 2022 - 15:22

Türk mühendislerin geliştirdiği metaverse projesi 'Metapotamians' tanıtıldı

Türk mühendislerin geliştirdiği, BTCBAM'ın finansal çözüm iş ortağı olduğu ve Gamerpear'in iş birliği ile hayata geçirilen Metapotamians projesi kullanıcılarına sanal parsel alımı ile birlikte NFT alıp satabilecekleri bir NFT market deneyimi sunacak.
Teknoloji - Teknoloji
11 Şubat 2022 - 14:56

Beklenen oldu: Sanal gerçeklikte güvenlik açığı

Amerika Birleşik Devletlerindeki Rutgers Üniversitesinden araştırmacılar, sanal gerçeklik (VR) başlıklarında gizlilik açıkları buldu.
Teknoloji - Teknoloji
11 Şubat 2022 - 14:06

Gökbilimciler duyurdu: Yeni bir öte gezegende su izleri

Araştırmacılar, ölmekte olan bir güneşin yakınında yaşamı sürdürebilecek bir gezegen olabileceğini düşünüyor. Bilim insanları, söz konusu gözlemin gökbilimciler için yeni olduğunu açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
11 Şubat 2022 - 13:00

Elon Musk müjdeyi verdi: Starship bu yıl Mars yolunda

Milyarder girişimci Elon Musk’ın uzay şirketi SpaceX, Starship roketlerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Tanıtım etkinliğinde konuşan Musk, bu uzay araçları ile insanları Mars’a ulaştırmayı hedeflediğini tekrar söyledi.
Teknoloji - Teknoloji
11 Şubat 2022 - 11:43

NASA uzay aracından nefes kesen Venüs görüntüsü

NASA, Parker Solar Probe uzay aracının ilk kez Venüs'ün görünür ışık görüntüsünü yakaladığını duyurdu. Dikkat çeken görüntülerde gezegenin kıtasal bölgeleri, ovaları ve platoları dahil olmak üzere ayırt edici yüzey özellikleri ortaya çıkıyor.
Teknoloji - Teknoloji
11 Şubat 2022 - 10:46

JET nükleer füzyon reaktörü, enerji üretiminde rekor kırdı

Birleşik Krallık'ta Oxford yakınlarındaki Joint European Torus (JET) füzyon reaktörü, atom füzyonundan bugüne kadarki en yüksek sürekli enerji seviyesini üretti. Karbon bazlı enerjiyi tarihe karıştırabilecek nitelikteki bu çalışma, nükleer füzyon teknolojisinde çığır açtı.
Başa Dön Sona Git