Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
3 saat 51 dakika önce

'Meta AI Premium' geliyor: WhatsApp'ta yapay zeka ücretli olacak

Meta'nın WhatsApp, Instagram ve Facebook'taki yapay zeka hizmeti "Meta AI" şu anda tamamen ücretsiz. Ancak yakında bu durumun değişeceği ortaya çıktı. Tıpkı ChatGPT Plus ve Copilot Pro gibi Meta'ya da para ödemek gerekecek.
Teknoloji - Teknoloji
4 saat 37 dakika önce

En eski mesajlaşma uygulamalarından ICQ kapatılıyor

"20 yıl öncesinin WhatsApp'ı" olan ICQ yolun sonuna geldi. Çatı şirket VK, uygulamayı kapatacağını açıkladı. Eski popülerliğinden eser kalmayan ICQ, Android ve iPhone'lardan kısa süre önce kaldırılmıştı.
 - EFES-2024 tatbikatları nefes kesti
4 saat 46 dakika önce

EFES-2024 tatbikatları nefes kesmeye devam ediyor! Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler pür dikkat izledi

Türk Silahlı Kuvvetleri havada karada nefes kesen operasyonlarına devam ediyor. EFES-2024 tatbikatlarını bizzat Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler izledi. Türk askeri havada karada nefes kesti.
Teknoloji - Teknoloji
5 saat 30 dakika önce

Apple, iPhone'da silinen fotoğrafların neden geri geldiğini açıkladı

Apple, iOS 17.5'ten sonra iPhone kullanıcılarının yıllar önce sildiği fotoğrafların geri gelmesi sorununun neden yaşandığını açıkladı. Sildiğimiz fotoğraflar aslında silinmiyor mu?
Teknoloji - Teknoloji
21 saat 6 dakika önce

Türk zırhlısının pikap versiyonu ilk kez yurt dışında

Türk savunma sanayisinin zırhlı kara aracı üreticilerinden Otokar, COBRA II aracının pikap versiyonunu yurt dışında ilk kez Romanya'daki Karadeniz Savunma ve Havacılık Fuarı'nda (BSDA) sergiledi.
Teknoloji - Teknoloji
21 saat 33 dakika önce

OLED ekranlı iPad Mini 7 çıkış tarihi sızdırıldı

Apple, iPad Pro'daki kadar büyük bir ekran istemeyen kullanıcıları için iPad Mini serisini üretiyor. Üç yıldır yeni bir model eklenmeyen bu modelin, OLED ekranlı güçlü bir versiyonunun çıkış tarihi sızdırıldı. iPad Mini 7 ne zaman çıkacak?
Teknoloji - Teknoloji
22 saat 21 dakika önce

Avrupa Birliği, OpenAI'ya gözdağı verdi: 'ChatGPT bizimle tam uyumlu değil'

Yanlış bilgiler verme tehlikesi bulunan yapay zeka ChatGPT'ye karşı AB'den açıklama geldi. Veri koruma kurulu, OpenAI'nin yanlış bilgiyi azaltmak için gösterdiği çabaları yeterli bulmadıklarını açıkladı.
 - Dikkat çeken proje Türkiye'de geliştirildi
23 saat 6 dakika önce

İnsansız hava araçlarının uçuş süresini artıracak yakıt pili geliştirildi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 27 ay sürecek projede, geleneksel mikrotüplere kıyasla 2 kat yüksek performans sağlayan ve İHA'ların havada kalma süresini artıran yenilikçi mikrotüp yakıt pili geliştirildi.
Teknoloji - Teknoloji
23 saat 51 dakika önce

Google, Gemini için YouTube Müzik desteğini sundu

Google, yapay zeka tabanlı asistanı Gemini'ye YouTube Müzik entegrasyonunu ekledi. Kullanıcılar, Android ve iOS uygulamalarında, belirli İngilizce komutlarla doğrudan şarkıları YouTube Müzik üzerinden çalabilecekler.
Teknoloji - Teknoloji
24 Mayıs 2024 - 13:47

Bilişim Vadisi İzmir, girişimcilere tam destek veriyor! Tersine beyin göçünün merkezi olacak

Yazılım, otomotiv ve bilişim olmak üzere farklı sektörlerdeki 34 şirkete ev sahipliği yapan ve 4 bin 359 metrekare kiralanabilir AR-GE ofisi ile 1996 metrekare kuluçka ofisine yer veren Bilişim Vadisi İzmir, tersine beyin göçünün merkezi olma hedefinde.
Teknoloji - Teknoloji
24 Mayıs 2024 - 13:10

Google ve Meta, yapay zeka için Hollywood'a milyonlarca dolarlık teklif götürdü

Yapay zeka sektöründe rekabet kızışıyor. Teknoloji şirketleri, modellerini eğitmek için dünyaca ünlü stüdyoların arşivlerine gözünü dikti. OpenAI'den sonra Google ve Meta da Hollywood stüdyolarına milyonlarca dolarlık teklifte bulundu.
Teknoloji - Teknoloji
24 Mayıs 2024 - 11:59

Bilim insanları, Dünya'ya benzer yeni bir gezegen keşfetti! 'İnsan yaşamına en uygun yerlerden biri'

Elon Musk, insanları Mars'a taşımak için çalışmalarına devam ederken, bilim dünyasını sarsan bir keşif yapıldı. Araştırmacılar, "insan yaşamına en uygun gezegenlerden biri" olduğunu söyledikleri "Gliese 12 b" adlı gezegenin özelliklerini açıkladı.
 - Rekabet Kurumu'ndan Google ve Meta'ya rest!
24 Mayıs 2024 - 10:47

Rekabet Kurumu, Google ve Meta'ya rest çekti: Ya kurallara uyun ya da her gün ceza!

Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı Ferhat Topkaya, Google ve Meta'ya uygulanan yaptırımlara ilişkin konuştu. Topkaya, söz konusu platformların cezayı ödeyip ihlali devam ettirdiğini belirterek, "Bizi ikna edene kadar ceza süreci devam edecek" açıklamasında bulundu.
Teknoloji - Teknoloji
24 Mayıs 2024 - 09:35

X platformu Türkiye'ye temsilci atadı, reklam yasağı kalktı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Türkiye'ye temsilci atayan sosyal medya platformu X'in reklam yasağını kaldırdı.
Teknoloji - Teknoloji
24 Mayıs 2024 - 09:10

WhatsApp'ta profil fotoğraflarını da yapay zeka oluşturacak

WhatsApp'ta yapay zeka özellikleri artıyor. Artık çıkartmaları yapay zeka oluşturabiliyor. Ayrıca Meta AI sohbet botu, aklınıza takılan sorulara cevap verebiliyor. Şimdi de "profil fotoğrafları"na yapay zeka dokunuşu geldi.
Teknoloji - Teknoloji
23 Mayıs 2024 - 17:29

Activision, Call of Duty: Black Ops 6'yı resmen duyurdu

Çıkış günü Xbox Game Pass'e ekleneceği iddia edilen Call of Duty: Black Ops 6 için 9 Haziran'daki Xbox Showcase etkinliği öncesinde resmi duyuru yapıldı.
Teknoloji - Teknoloji
23 Mayıs 2024 - 16:58

Uygun fiyatlı elektrikli Kia EV3 resmen tanıtıldı: Yüzde 10 ÖTV dilimine girecek!

Kia, yeni elektrikli SUV modeli EV3'ü tanıttı. EV3, keskin hatları, şerit LED farları ve entegre kapı kollarıyla dikkat çekiyor. Türkiye'de ekim ayında satışa çıkacak model, yüzde 10 ÖTV dilimine girmesi sayesinde rekabetçi bir fiyata sahip olacak.
Teknoloji - Teknoloji
23 Mayıs 2024 - 16:22

POCO F6 ve F6 Pro tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Xiaomi alt markası POCO, bugün düzenlediği yeni etkinlikte POCO F6 ve F6 Pro modellerini tanıttı. Peki yeni telefonlar neler sunuyor?
Teknoloji - Teknoloji
23 Mayıs 2024 - 15:42

Microsoft, Valve'a gözünü dikti! Yeni Xbox, Steam desteği ile gelebilir

Geçen sene Activision-Blizzard'ı satın alan Microsoft, boş durmayıp bu kez de Valve'ı bünyesine katmak istiyor. Ayrıca yeni nesil Xbox'ın Steam'deki oyunları oynatabileceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.
 - 'Hortumlu maymunların' en büyük sırrı çözüldü
23 Mayıs 2024 - 15:05

'Dünyanın en çirkin hayvanı': Hortumlu maymunların en büyük gizemi çözüldü

Büyük burunları ve benzersiz burun boşlukları nedeniyle "dünyanın en çirkin hayvanı" olarak nitelendirilen hortumlu maymunların, neden bu kadar büyük burunlara sahip oldukları ortaya çıktı.
Sona Git