Tgrt Haber
 - Sahnede eşiyle şarkı söyledi
22 Temmuz 2024 - 01:34

Pink Martini konserinde Ekrem İmamoğlu sürprizi! Sahnede eşiyle şarkı söyledi

Harbiye'deki Pink Martini konserine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile sahneye çıktı. İmamoğlu çifti müzik grubuyla birlikte 'Aşkın Bahardı' şarkısını söyledi.
 - Kentte Baltacı Mehmet Paşa'ya heyecanı!
21 Temmuz 2024 - 22:40

Osmancık'ta Baltacı Mehmet Paşa'ya anıt mezar heyecanı: Hitit taş kabartmasıyla tarihe saygı!

Osmancık'ın yetiştirdiği önemli devlet adamlarından Baltacı Mehmet Paşa için anıt mezar heyecanı yaşanıyor. Prut Antlaşması'nın yıldönümünde, Osmancık Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde başlatılan çalışmalarla, Hitit taş kabartma sanatıyla anıt mezar inşa edilecek.
 - Ziyaretçi akınına uğradı!
20 Temmuz 2024 - 18:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti: Yıldız Sarayı'na ziyaretçi akını!

Osmanlı Devleti'nin son dönemlerine tanıklık eden Yıldız Sarayı, altı yıl süren restorasyonun ardından ziyarete açıldığı ilk günde 5 bin 464 kişiyi ağırladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün resmi açılışını yaptığı Yıldız Sarayı, 1 Eylül'e kadar pazartesi dışında her gün ücretsiz olarak gezilebilecek.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
19 Temmuz 2024 - 21:05

Yaylalar şenlendi: Şırnak'ta Kuzu Kırkma Festivali coşkusu başladı!

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan "Kuzu Kırkma Festivali" bu sene de başladı. Bu yıl biraz daha erken başlayan festival, Laleş Yaylası'nda yüzlerce kişinin katılımıyla başladı ve 3 gün boyunca devam edecek.
 - Papağanları bile paylaşmışlar
18 Temmuz 2024 - 15:53

Yıldız Sarayı 100 yıl sonra ziyarete açılıyor! Son Osmanlı sarayının hazin hikayesi: Papağanları bile paylaşmışlar

Osmanlı Devleti'nin son sarayı olan Yıldız Sarayı, 100 yılın ardından kapılarını ziyaretçilere açıyor. İhtişamıyla görenleri büyüleyen ve zamanında birçok millet tarafından yağmalanan Yıldız Sarayı'nın hazin hikayesini Doç. Dr. İbrahim Pazan anlattı. Pazan, "Sultan 2. Abdülhamit Han'ın özel eşyaları, koleksiyonu, kıymetli mücevherler Yıldız Sarayı baskınında yağmalandı“ dedi.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
18 Temmuz 2024 - 11:45

Osmanlı'nın son sarayı geri dönüyor! 100 yıldır kapalıydı! İlk kez halka açılacak

Osmanlı İmparatorluğu'nun son sarayı olan İstanbul'daki Yıldız Sarayı'nda 5 yıldır devam eden restorasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Sarayın kapıları ilk kez, müze olarak vatandaşlara açılacak.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
15 Temmuz 2024 - 12:36

Ghassan Massoud’dan 'TRT 12 Punto' ödül gecesine damga vuran konuşma: Filistin, ilelebet Filistinlilerindir

TRT tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Türkiye'nin en büyük senaryo geliştirme ve ortak yapım platformu “TRT 12 Punto”da ödüller sahiplerini buldu. Törende ödül veren Hollywood yıldızı Ghassan Massoud’un Filistin mesajı geceye damga vurdu.
 - Amca ve sokak müzisyeninden viral video!
14 Temmuz 2024 - 00:45

Islak Islak'a efsanevi eşlik: Eskişehir'de amca ve sokak müzisyeninden viral video!

Eskişehir'de sokak müzisyenine eşlik eden amca sosyal medyada gündem oldu. Bir sokak müzisyeninin "Islak Islak" şarkısını seslendirdiği sırada, çevrede bulunan bir amcanın şarkıya içtenlikle eşlik ettiği anlar kameralara yansıdı.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
12 Temmuz 2024 - 17:28

Aslı Enver ayrılığı son buluyor! Yeni dizisi belli oldu

Son olarak Arayış yapımında rol alan Aslı Enver, kızı Elay'ı dünyaya getirdikten sonra ekranlara ara vermişti. Geçtiğimiz gün 1 yaşına basan kızı için küçük bir kutlama yapan Aslı Enver, yeni dizi projesiyle yeni sezonda ekranda olacak.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
11 Temmuz 2024 - 22:57

'Ters Yüz 2' sinema sektörünü altüst etti! Firmanın çok kazanan filmi oldu

Çocukların yanı sıra yetişkinlerin de severek izlediği Pixar yapımı 'Ters Yüz 2' filmi rekorları alt üst etti. Pixar tarihindeki en çok kazanan yapımı olan filmin toplam hasılatı 1.25 milyar dolara ulaştı. 
 - 7,5 milyon yıllık tarihe ışık tutacak
10 Temmuz 2024 - 11:23

Kayseri, Türkiye için çok kritik! 7,5 milyon yıllık tarihe ışık tutacak araştırma: Primat umut ediyoruz

Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı Taşhan bölgesinde 7,5 milyon yıllık tarihe ışık tutacak araştırmalar başladı. Daha önce 200 fosilin bulunduğu bölgeden beklentiler yüksek. Uzman Antropolog Oğuzhan Köylüoğlu kazı çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.
 - Türk akınlarına karşı inşa edilmiş
09 Temmuz 2024 - 11:29

Tam 928 yıllık! Türk akınlarına karşı inşa edilen kalenin kalıntıları bulundu

Türklerin Bithynia'ya olan baskılarını engellemek amacıyla 1096 yılında yapılan bir kale gün yüzüne çıkarılıyor. Kocaeli'de bulunan kale sağlamlığı sebebiyle ''demir kale'' olarak isimlendiriliyor. İzmit - Sapanca arasında stratejik bir noktada kurulan kale "Paşa Kalesi" olarak da anılıyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
08 Temmuz 2024 - 13:23

Tendürek Dağı’nda keşfedilmişti, Orta Çağ’a ait! Gizemli kale kalıntısı böyle görüntülendi

Türk güvenlik güçlerinin terörden temizlediği Tendürek Dağı'ndaki lav kayaları arasına inşa edilen "gizemli kale" kalıntısı görüntülendi. Uzmanlar iki saatlik tırmanışın ardından kalede bulunan çanak ve çömlek parçalarını inceledi. Keşfedilen kale kalıntısı halen gizemini koruyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
08 Temmuz 2024 - 01:05

Tam 1500 yıllık! Diyarbakır'da denizyıldızı fosili bulundu

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde arkeolojik kazılarda bulunan 1500 yıllık kilise kalıntısında denizyıldızı fosiline ulaşıldı.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
07 Temmuz 2024 - 20:05

Türkiye'nin en büyük senaryo geliştirme ve ortak yapım platformu TRT 12 Punto başladı!

Sinema sektörüne yeni bir soluk kazandırmak amacıyla TRT tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen “TRT 12 Punto" başladı. Türkiye'nin en büyük senaryo geliştirme ve ortak yapım platformu “TRT 12 Punto” başladı. İstanbul Feriye'de gerçekleştirilen basın toplantısına TRT Genel Sekreteri İbrahim Keleş, TRT Sinema Müdürü Faruk Güven ile sinema yazarları ve basın mensupları katıldı. 
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
06 Temmuz 2024 - 13:55

Apple, Brad Pitt'in başrol olduğu Formula 1 filminin ismini açıkladı

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple üzerinde çalıştığı Formula 1 sinema filminin ismini açıkladı. 25 Haziran 2025'te vizyona girmesi beklenen filmin başrolünde dünyaca ünlü oyuncu Brad Pitt olacak. Filmin gişe rekorları kıracağı düşünülüyor.
 - Burası İsviçre Alp dağları değil!
03 Temmuz 2024 - 17:03

Kamp tutkunlarının yeni rotası Hakkari Cilo Dağı! Cennet Cehennem Vadisi kampçılarını bekliyor

Hakkari'nin Cilo Dağı'nın iç kısmında kalan Cennet Cehennem Vadisi kamp tutkunlarını bekliyor. Güneydoğu ve Doğu Anadolu'dan ziyaretçi akımına uğrayan Cilo Dağı'nda kurulan işletmeler yabancı turistleri bölgeye çekmeyi planlıyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
03 Temmuz 2024 - 15:12

Çalındıktan sonra çöp poşeti içinde otobüs durağında bulunmuştu! Titian'ın meşhur tablosu rekor fiyata satıldı

Ünlü ressam Titian'ın resmettiği ve çalındıktan sonra otobüs durağında bulunan 'Rest on the Flight into Egypt' adlı tablosu rekor fiyata satıldı. 20,6 milyon euroya alıcı bulunan tablo yeni bir dünya rekoru kırdı.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
03 Temmuz 2024 - 08:55

Karanlık Kanyon'da mest eden anlar: Birçok ülke yılda 10 gün görüldüğü için Türkiye'yi tercih ediyor

Dünyada birçok turist Karanlık Kanyon'da yılda 10 gün görülebilen mest eden manzara için Türkiye'yi tercih ediyor. Kanyonda her yıl olduğu gibi bu sene de yayınlanan görüntüler dikkat çekti.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
02 Temmuz 2024 - 10:03

Tüm dünyanın merakla beklediği Gladiator 2'nin ilk görselleri yayınlandı! 

Russell Crowe ve Joaquin Phoenix'li 2000 yapımı efsane film Gladiatör'ün, 24 yıl sonra gelen devam filminden ilk görseller paylaşıldı.
Sona Git