Tgrt Haber
 - Güney Afrika sokaklar yangın yeri
08 Ağustos 2023 - 21:54

Taksi şoförlerinin grevinde kan aktı: Çok sayıda ölü var

Güney Afrika’da taksi şoförlerinin geçtiğimiz hafta perşembe günü başlattığı grevde kan aktı. Çıkan olaylarda bir İngiliz vatandaşın da aralarında bulunduğu 5 kişi hayatını kaybetti.
Dünya - Dünya
08 Ağustos 2023 - 20:50

Esad rejimi izin verdi, BM kararı duyurdu: Geçişler 13 Kasım’a kadar uzatıldı

Birleşmiş Milletler'in (BM) Türkiye üzerinden Suriye’ye yaptığı insani yardımların sınır geçişleri uzatıldı. Suriye rejiminin sınır kapılarından geçişlerine verdiği izni 13 Kasım’a kadar uzattığı belirtildi.
 - 'Dost olmayanlara' yeni yaptırım
08 Ağustos 2023 - 19:07

'Dost olmayan ülkelere' yeni yaptırım: Putin, vergi anlaşmalarını kısmen iptal etti

Batı'nın yaptırımlarına direnmeye çalışan Rusya, dost olmayan ülkeler' olarak bilinen batılı ülkelerle yapılan vergi anlaşmalarındaki bazı hükümleri iptal etti.
 - Ukrayna'yı işgalin acısı çıkıyor!
08 Ağustos 2023 - 18:53

Ukrayna'yı işgalin acısı çıkıyor! Rusya’nın petrol ve doğal gaz geliri yarı yarıya düştü

Ukrayna'yı işgal girişiminin ardından Batı, Rus petrol ve doğal gazı ithalatını durdurmuş, bazı ülkeler de ciddi oranda azaltmıştı... Rusya'da yaptırımların etkisini yavaş yavaş hissetmeye başladı. Petrol ve doğal gaz geliri geçen yıla göre yüzde 41 azaldı.
 - 'Ölüm ve yıkım getiriyorlar'
08 Ağustos 2023 - 18:30

ABD'den Rusya ve Wagner'e 'Nijer' suçlaması: İstikrarsızlıktan faydalanıyorlar

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya ve Wagner'in Nijer'deki olayların ardından oluşan istikrarsızlıktan "faydalandığını" iddia etti. Blinken, Wagner'in gittiği her yerde ölümü ve yıkımı beraberinde getirdiğini söyledi.
 - Alçak bir saldırı daha!
08 Ağustos 2023 - 17:38

Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak bir saldırı daha: Büyükelçiliklerin önünde yaktı, polis izledi

Son dönemde artan Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırılara bir yenisi daha eklendi... Danimarka'da bir grup, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu büyükelçiliklerin önünde Kur'an-ı Kerim yaktı.
Dünya - Dünya
08 Ağustos 2023 - 17:27

Klimalı ortamlarda yaşayanlarda sıcak havaya bağlı ölüm riski daha yüksek

Avusturalya'da yapılan bir araştırmada, gününün çoğunu soğutulmuş ortamlarda geçirenlerin, diğer insanlara göre aşırı sıcaklara maruz kaldıklarında ölüm oranının daha yüksek olduğu saptandı.
Dünya - Dünya
08 Ağustos 2023 - 17:08

Nijer'de cuntaya ültimatom veren ECOWAS'ın müdahale gücü yok!

Nijer'deki asker darbenin ardından Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) ülkeleri tam ölçekli bir müdahale için henüz hazır olmadıklarını, güçlerini artırmaları gerektiğini belirtti. 
 - 'Yüzen hapishane' devrede
08 Ağustos 2023 - 16:00

'Yüzen hapishane'ye tepkiler çığ gibi: 15 mülteci yerleştirildi güvenlik sorunu devam ediyor

İngiltere'nin 500 düzensiz göçmen için hazırladığı Bibby Stockholm gemisinin bulunduğu Portland bölgesinde Stand Up To Racism Dorset (SUTR Dorset) grubu, dayanışma amacıyla ihtiyaç malzemelerinden oluşan 'Hoş geldin paketi' hazırladı. Sivil toplum kuruluşlarının 'insanlık dışı' olarak tanımladığı gemiye ilk etapta 15 göçmen yerleştirildi.
DÜNYA - DÜNYA
08 Ağustos 2023 - 15:33

Şelaleden kayan araçtan kızını kurtarmak isterken beraber düştüler

Hindistan’ın Madhya Pradesh eyaletinde şelale kıyısındaki bir araç, içinden kızını kurtarmaya çalışan babayla birlikte suya düştü. O anlar amatör kameraya yansırken, can kaybı yaşanmamasıyla facianın eşiğinden dönüldü.
Dünya - Dünya
08 Ağustos 2023 - 15:15

Şelaleden kayan araçtan kızını kurtarmak isterken beraber düştüler! İşte o facia anları

Hindistan'ın Mashya Pradesh eyaletinde şelale kıyısında asılı kalan araçtan kızını kurtarmak isteyen baba, kızıyla birlikte suya düştü. Çevredekiler baba ve kızının imdadına yetişti. O anlar amatör kameraya yansıdı.
 - Casusa suçüstü!
08 Ağustos 2023 - 12:33

Zelenskiy'nin peşindeki casus yakayı ele verdi! Askeri bilgileri de topluyordu

Ukrayna'da Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy'nin seyahat programını ve askeri tesisler hakkındaki bilgileri Rusya'ya aktarmakla suçlanan bir kadın gözaltına alındı.
DÜNYA - DÜNYA
08 Ağustos 2023 - 12:05

Film gibi kurtarma operasyonu! İki dağcı helikopterle böyle alındı

İtalya'nın kuzeyinde bulunan dağda 2 dağcı mahsur kalınca İtalyan itfaiyesi devreye girdi. Film gibi bir kurtarma operasyonu ile 2 dağcı kurtarıldı, o anlar kameralara yansıdı.
Dünya - Dünya
08 Ağustos 2023 - 11:46

ABD’de şaşkına çevren olay! Köpek golf arabasıyla çocuğu ezdi

ABD'de itfaiye köpeği golf arabasına atlayıp gaz pedalına basması sonucu küçük bir kızı ezdi. 4 yaşındaki çocuk şans eseri kazadan yara almadan kurtuldu. 
Dünya - Dünya
08 Ağustos 2023 - 11:24

Almanya'da 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bir tonluk bomba imha edildi

Almanya'nın Düsseldorf şehrinde İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bir tonluk ABD yapımı bomba bulundu. Binlerce kişinin yaşadığı bölge tahliye edildi, bomba gece saatlerinde etkisiz hale getirildi.
Dünya - Dünya
08 Ağustos 2023 - 10:58

Bir milyondan fazla hane elektriksiz kaldı 2 kişi öldü! ABD'nin doğu yakasında şiddetli fırtınalar

ABD'nin doğu yakasını şiddetli fırtınalar vurdu, 2 kişi hayatını kaybetti. Fırtınadan etkilenen eyaletlerde 1,1 milyon hane ve iş yeri elektriksiz kaldı.
Dünya - Dünya
08 Ağustos 2023 - 10:12

Kırgızistan'da sel felaketi: 92 ev zarar gördü

Kırgızistan'ın kuzeyindeki Issık Göl Bölgesi'nde etkili olan sağanağın ardından meydana gelen selden 92 köy evi zarar gördü.
Dünya - Dünya
08 Ağustos 2023 - 10:10

Binlerce peynir tekerleğinin altında feci şekilde öldü! Saatlerce ulaşılamadı

İtalya'da peynirci Giacomo Chiapparini, binlerce peynir tekerleğinin altında kalarak feci şekilde hayatını kaybetti. Yaşlı adamın cansız bedenine ulaşmak ise saatler sürdü. 
 - Yeni bir savaş kapıda
08 Ağustos 2023 - 09:20

Polonya-Belarus sınırında Wagner krizi tırmanıyor! İlave askeri birlik gönderildi

Kremlin'e başkaldıran Rus paralı asker grubu Wagner'in Belarus'a gidişinin ardından artan Polonya ile gerginlik giderek tırmanıyor. Şiddet olayları arttı, sınıra askeri birlikler sevk edildi.
Dünya - Dünya
08 Ağustos 2023 - 08:52

Klimaları bozuldu tamirci gelene kadar aşırı sıcaktan hayatlarını kaybettiler!

ABD'nin Teksas eyaletinde kliması bozulan yaşlı çift, tamirci gelene kadar hayatını kaybetti. Karavanda yaşayan çiftin klimayı tamir ettirecek paraları olmadığı için kredi çektikleri öğrenildi.
Başa Dön