Tgrt Haber
BIST
10563.55
%2.36
(243.59)
Dolar
32.27
%-0.02
(-₺0.01)
Euro
35.0282
%-0.18
(-₺0.06)
Sterlin
40.8951
%-0.1
(-₺0.04)
Altın
2484.885
%0.56
(₺13.74)
Bitcoin
$66392
%1.59
Ethereum
$3039.2
%3.46
AVAX
36.59
%6.71
 - Tüm ayrıntılar belli oldu
2 saat 53 dakika önce

Yurt dışından telefon getirenler için karar verildi, tüm ayrıntılar belli oldu

Ticaret Bakanlığı vergi kayıp ve kaçakları önlemek için muafiyet fazlası getirilen cep telefonlarına yönelik uygulamada değişikliğe gitti. Konuya dair tüm detaylar belli olurken açıklamada üç takvim yılında 1 adet getirilebildiğine işaret edildi.
Ekonomi - Ekonomi
2 saat 58 dakika önce

CANiK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral’dan 19 Mayıs mesajı

Milli Mücadele’nin ilk adımlarının atıldığı Samsun’dan ihraç ettiği ürünleriyle dünyanın önde gelen hafif ve orta kalibre silah üreticilerinden biri olan CANiK, yayımladığı mesajla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.
Ekonomi - Ekonomi
3 saat 2 dakika önce

Bakan Göktaş açıkladı: Aile Sosyal Destek Programıyla 7,4 milyon haneye ulaştık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türk Devletleri Teşkilatı "Bakanlar Yuvarlak Masa Toplantısı"nda uygulamada olan sosyal destek programları ile ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu. Bakan Göktaş, "Aile yapısının güçlendirilmesi ve değerlerinin korunması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aile Sosyal Destek Programımızla 7,4 milyon haneye ulaştık.” dedi.
 - Rekora yabancı yatırımı ve CDS desteği
3 saat 25 dakika önce

Borsaya yabancı yatırımcı desteği geldi, tarihi zirvesine çıktı

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primindeki (CDS) düşüşün borsayı desteklemesiyle beraber endeks bugün gün içi tarihi zirvesine çıktı.
 - Artık aile hekimleri de yazabilecek!
3 saat 32 dakika önce

Bakan Işıkhan duyurdu: Artık aile hekimleri de yazabilecek!

Son dakika haberi... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 'Sağlık Uygulama Tebliği düzenlemeleri' ile yıllık 3,2 milyar TL tasarruf sağlanacağını söyledi. Bakan Işıkhan; kronik Hepatit B, Hepatit D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarının artık aile hekimleri tarafından da yazdırılabileceğini duyurdu.
 - Bakan Şimşek’ten enflasyon değerlendirmesi
3 saat 37 dakika önce

TCMB’nin enflasyon beklentisi sonrası Bakan Şimşek’ten kritik mesaj: Hedefimizde kararlıyız

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi sonrasında enflasyon tahminindeki güncelleme sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten kritik değerlendirme geldi. Bakan Şimşek, Programımızın olumlu sonuçları enflasyon beklentilerine de yansıyor. Hedefimize ulaşmakta kararlıyız” mesajı verdi.
 - Ticaret Bakanı Ömer Bolat enflasyon mesajı!
3 saat 56 dakika önce

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Enflasyonla mücadelede önemli adımlar atıyoruz

Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi’nde konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat İsrail ile hem ithalatın hem de ihracatın durdurulması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. “2 Mayıs itibariyle Türkiye ile İsrail arasında ticaret yapılmamaktadır” diyen Bakan Bolat “Bizim Filistin ile ticaretimiz açık olarak devam etmektedir. Biz Filistin’i tanıyan bir ülkeyiz” dedi. İç ticaret ile ilgili enflasyon için atılan adımları da değerlendiren Bakan Bolat, Enflasyonla mücadelede fahiş fiyat, stokçuluk konularında çalışmalara devam ettiklerini söyledi.
 - Bakan Bolat'tan İsrail ile ticaret açıklaması
4 saat 5 dakika önce

Bakan Bolat'tan İsrail ile ticaret açıklaması geldi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ekonomisi ile ilgili değerlendirmeler yaptığı açıklamalarında "İsrail ile ticaret durduruldu. Önce 1.019 üründe ve 54 grupta ihracatı durdurduk" dedi.
Ekonomi - Ekonomi
4 saat 15 dakika önce

Merkez Bankası açıkladı, kısa vadeli dış borç stoku belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Mart 2024 dönemine ilişkin kısa vadeli dış borç istatistikleri belli oldu. Buna göre, Kısa vadeli dış borç stoku, martta 2023 yıl sonuna kıyasla yüzde 0,1 artışla 175,4 milyar dolar oldu.
Ekonomi - Ekonomi
4 saat 30 dakika önce

Birleşmiş Milletler Türkiye'nin büyüme tahminini açıkladı!

Birleşmiş Milletler (BM) Ekonomik ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı “Dünya Ekonomik Durumu ve Beklentiler" raporunu yayımladı. Raporda Türkiye ekonomisinin 2024 yılında yüzde 3,2 seviyesine doğru yavaşlayacağını öngördü.
 - İlk çeyrekte oran düştü
4 saat 34 dakika önce

2024 yılı ilk çeyrek işsizlik rakamları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu, işsizlik oranlarını açıkladı. 2024 yılı ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 30 bin kişi artarak 3 milyon 105 bin kişi oldu.
 - Rusların gözdesi Türkiye
4 saat 36 dakika önce

Son dakika! TÜİK duyurdu: İşte en fazla ve en az konut satılan iller

TÜİK'in aktardığı verilere göre; Türkiye genelinde konut satışları nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,8 azaldı. Peki en fazla ve en az konut satılan iller hangileri? İşte detaylar...
 - Yenilenebilirde rekor ayı nisan
4 saat 49 dakika önce

Son dakika! Bakan Bayraktar duyurdu: Yenilenebilir enerjide yeni rekorlara imza atıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; nisan ayında hem güneş hem de rüzgardan üretilen elektrik ile yeni rekorlara imza atıldığının duyurdu.
 - Merkez Bankası tahminini açıkladı
4 saat 52 dakika önce

Merkez Bankası, dolar ve enflasyon tahminini açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi belli oldu. Enflasyon tahmini yüzde 43,64 olurken dolar kuru tahmini 38,78 lira şeklinde açıklandı.
 - Çiftçilik ve hayvancılık yapanlara müjde!
5 saat 4 dakika önce

Devletten çiftçilik ve hayvancılık yapanlara destek! Kadınlara ve gençlere ayrıcalık geliyor

Çiftçiye ve hayvancılık yapanlara devlet desteği geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu destek ile ilgili detaylar belli oldu. İlk defa genç ve kadın üreticilerine yüzde 70 ek destek sağlanacak.
 - Bakan Kacır ayrıntıları açıkladı
5 saat 11 dakika önce

İki Çinli otomobil markası Türkiye'ye yatırım için geliyor

Son yıllarda Çinli elektrik araç markaları dünya pazarını ele geçirdi. Uygun fiyatları ile tercih edilen iki Çinli otomobil markasının Türkiye’ye yatırım yapacağı öğrenildi.
Ekonomi - Ekonomi
5 saat 48 dakika önce

Borsaya yatırım yapacaklar dikkat! SPK'dan 2 şirketin ilk halka arzını onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), iki şirketi halka arzına onay verdi. Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi AŞ ile Onur Yüksek Teknoloji AŞ ilk kez halka açıklacak.
 - Memurlara tasarruf kısıtlaması devrede!
5 saat 56 dakika önce

Memurlara tasarruf kısıtlaması devrede! Fazla mesai, çek, kupon ve nakit ödemeler kaldırıldı

Kamunun harcamalarında kemerler sıkılıyor. Hükümet tasarruf ile ilgili en önemli adımı attı. Kamu tasarrufuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Memurlara fazla mesai başta olmak üzere ödemelerle ilgili bir dizi kısıtlama getirildi.
Ekonomi - Ekonomi
6 saat 28 dakika önce

Uzmanından emlak piyasasına dair çok önemli açıklamalar

My İnvestor CEO'su Yasin Bayraktar emlak piyasası hakkında çok önemli bilgiler verdi. 
Ekonomi - Ekonomi
6 saat 46 dakika önce

Toshiba 100 yıl daha hayatta kalmak için çalışanlarına kıydı! 4 bin personel çıkarılacak

Japonya merkezli elektronik üreticisi Toshiba'nın, son dönemde yaşanan kayıplar nedeniyle 4 bin personelini işten çıkaracağı bildirildi.
Sona Git