Tgrt Haber

Son dakika! Van'da 4.1 büyüklüğünde korkutan deprem!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com.tr
05 May 2024 23:05 - Güncelleme : 05 May 2024 23:28
Son dakika! Van'da 4.1 büyüklüğünde korkutan deprem!

Son dakika haberi... Van'da 4.1 büyüklüğünde korkutan bir deprem oldu. Deprem kısa süreli korku ve paniğe neden oldu. AFAD ve Kandilli ilk verileri paylaştı...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Van Tuşpa'da 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü depremin büyüklüğünü 4.1 olarak bildirdi. Deprem kısa süreli korku ve paniğe neden oldu. AFAD, depremin derinliğinin 7 kilometre olarak kaydedildiğini belirtti.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin merkez üssünü Sağlamtaş yerlerim yeri olarak açıkladı. Deprem çevre il ve ilçelerden de hissedildi. Kandilliye göre, deprem 5 kilometre derinlikte oldu. Deprem sonrası bazı vatandaşlar, evlerini terk ederek sokaklara çıktı. Depremle ilgili olumsuz bir bilgiye yer verilmedi.

23 Ekim 2011 günü Türkiye saati ile 13.41'de meydana gelen ve 25 saniye süren Van depremi hafızalardaki tazeliğini koruyor. Depremin merkez üssü Van'a 17 kilometre uzaklıktaki Tabanlı köyüydü. O tarihten beri yer yer depremlerin yaşandığı Van'da 3.00 ve üstü depremler sık sık meydana gelmeye devam ediyor.

Son dakika! Van'da 4.1 büyüklüğünde korkutan deprem! - 1. Resim

İŞTE SON DEPREMLER

AFAD ve Kandilli tarafından yayımlanan listede İstanbul, Elazığ, Bolu, Düzce, Muğla, Kayseri, Tokat, Bingöl, Kahramanmaraş, Hatay, Adana, İzmir, Manisa, Malatya ve birçok ile ait son dakika deprem bilgileri yer alıyor.

AFAD SON DEPREMLER...

KANDİLLİ SON DEPREMLER...

Ayrıntılar hazırlanıyor...

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...