Tgrt Haber
Sağlık - Sağlık
20 Mayıs 2024 - 12:23

Diyet ve detokslar vücuda ciddi zarar verebilir: Anksiyete, yorgunluk, şeker düşüşü

Son dönemlerin moda olan diyet, detoks gibi uygulamaları hakkında uzman isimden uyarılar geldi. Yanlış uygulanan diyetler kas ve sıvı kaybı, kan şekerinde düşüş, anksiyete ve yorgunluğa neden oluyor.
 - "Evinize soktuğunuz beyaz zehir"
18 Mayıs 2024 - 16:19

Canan Karatay karaciğer yağlanmasına sitem etti! "Evinize soktuğunuz beyaz zehir"

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, karaciğer yağlanması olan kişilere önerilerde bulundu. Beyaz un, rafine şeker ve tuzun evlere sokulan zehirler olduğunu belirten Karatay, bu gıdaların evlere sokulmaması konusunda uyardı.
 - Makyaj yaşı 11'e düştü!
18 Mayıs 2024 - 13:23

Makyaj yaşı 11'e düştü! Uzmanlar korkutan tabloyu açıkladı

Uzmanlardan uyarı makyaj uyarısı geldi. Makyaj yapma yaşı 11'e düştü. Kanser ve ruhsal hastalıklar makyaj nedeniyle tetikleniyor.
 - İnsan altın madeniyle doğuyor!
18 Mayıs 2024 - 11:01

İnsan altın madeniyle doğuyor! İlk 3 ayda vücudumuz en değerli madenlerle dolu oluyor

Bilimsel araştırmalarda ortaya çıkan altınlar şaşırttı. İnsan doğduğu andan itibaren altınla dünyaya geliyor. Bulunan elementlerle ilgili gerçekler ise bilim insanları tarafından açıklandı.
 - Türkiye'de FLİRT virüsü var mı?
17 Mayıs 2024 - 09:08

Koronavirüs kabusu geri döndü: FLİRT varyantı dünyanın her yerinde! Türkiye'de FLİRT virüsü var mı?

Ocak ayının son günlerinden bu yana ciddi oranda artan şikayetlerin arka planında koronavirüs çıktı. FLİRT varyantı olan virüs 2023 sonbahar aylarında Amerika'da ölümlere neden oldu Peki Türkiye'de FLİRT virüsü var mı? İşte yanıtı...
 - Kıyafetlerde petrol kalıntıları çıktı
16 Mayıs 2024 - 10:17

Polyester kumaşlara dikkat! Kıyafetlerde petrol kalıntıları çıktı

Her gün üstümüzde taşıdığımız polyester kumaştan üretilen kıyafetler, neredeyse tüm vücudumuzu olumsuz anlamda doğrudan etkiliyor. Geri dönüşüm yapılamayan bu ürünler aynı zamanda doğanın da ekosistemini bozuyor
 - Bahar alerjisi yüzde 30 oranında arttı!
16 Mayıs 2024 - 08:58

Bahar alerjisi yüzde 30 oranında arttı! Isınmayan havalar, bitmeyen hastalıklara yol açtı

Her yıl ilkbaharda görülen bahar alerjisi, 2024 yılında yüzde 30 oranında arttı. Uzmanlar bu artışın nedeninin ise iklim değişikliği olduğunu vurguladı. Isınmayan havalar, bitmeyen hastalıklara yol açtı.
 - Bakan Koca'dan randevular için uyarı
16 Mayıs 2024 - 00:54

Bakan Fahrettin Koca MHRS'den randevu alma sisteminin önemli noktasını paylaştı

MHRS'de onaylı randevu sistemi başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni sistemin önemli noktalarını videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.
Sağlık - Sağlık
15 Mayıs 2024 - 04:28

İmamoğlu duyurdu: Çocuklara ve gençlere ücretsiz HPV aşısı başvuruları başladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çocuklara ve gençlere yönelik İnsan papilloma virüsü - HPV için aşılama çalışması başvurularının başladığını duyurdu
Sağlık - Sağlık
14 Mayıs 2024 - 10:49

Aşırı kahve tüketenler dikkat! Uzman isimden çok önemli uyarı

Uzmanlar özellikle yaz aylarında sıvı ihtiyacını karşılamak için kafeinli içeceklerin uygun olmadığına dikkat çekti. Kahvenin vücutta sıvı eksikliğine yol açabileceğini söyleyen uzmanlar çok önemli uyarılarda bulundu.
Sağlık - Sağlık
14 Mayıs 2024 - 05:14

Beyin temizliğinde uykudan bile daha iyi çıktı

Beyindeki toksinlerin temizleme işlemi için işaret edilen iyi uykudan bile daha sağlıklı bir yöntemin olduğu ortaya çıktı.
 - Koronavirüs ile ilgili bir yalan daha yıkıldı
13 Mayıs 2024 - 18:32

Koronavirüs ile ilgili bir yalan daha yıkıldı! Aşılı kalp hastaları, aşısızlara göre daha uzun yaşıyor 

Koroanvirüs aşısı ile ilgili ortaya atılan iddialara bilimin ışığında çürümeye devam ediyor. Avrupa Kardiyoloji Derneği'nin yaptığı araştırmaya göre, koronavirüs aşısı yaptıran kalp hastalarının aşısızlardan daha uzun yaşadığı ortaya çıktı. 
 - Rick Slayman vefat etti!
12 Mayıs 2024 - 23:02

Domuz böbreği nakli umutları söndü: Rick Slayman vefat etti!

ABD’de domuzdan böbrek nakledilen ilk insan hayatını kaybetti. Slayman'ın ailesi ve Massachusetts Hastanesi tarafından hastanın vefatıyla ilgili açıklama geldi.
Sağlık - Sağlık
12 Mayıs 2024 - 03:40

Kanser vakaların yüzde 40'ı kilolardan! Yapılan araştırma korkunç gerçeği ortaya koydu

Aşırı kilo alımının götürdüğü obezite hastalığının kansere götürdüğü İsveç'te yapılan araştırmayla ortaya konuldu. Obezite sebebiyle en çok görülen kanser türleri de açıklandı.
Sağlık - Sağlık
11 Mayıs 2024 - 06:22

MHRS onaylı sistemine bir uygulama daha sırada! 6 ay sonraya gün veriliyordu

Devlet hastanelerine internetten MHRS üzerinden randevu alınırken yaşanan sıkıntılara Sağlık Bakanlığı el attı. Şimdi sırada MR, tomografi ve ultrason gibi tetkiklerde aylar sonrasına randevu verilmesinin önüne geçilebilecek bir düzenleme geliyor.
Sağlık - Sağlık
10 Mayıs 2024 - 14:56

Nisan ve Ekim ayları arasına dikkat! Kene ölümlere neden oluyor

Uzmanlar ölümlere neden olan kene ısırmalarına bağlı Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığının havaların ısınmaya başlamasıyla Nisan ve Ekim ayları arasında çok sık görüldüğü uyarısında bulundu.
 - Bakan Koca duyurmuştu! Pazartesi başlıyor...
10 Mayıs 2024 - 10:29

Bakan Koca duyurmuştu! Pazartesi başlıyor... İşte adım adım MHRS onaylı randevu sistemi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada hastanelerdeki randevu sistemine ilişkin 13 Mayıs Pazartesi günü yeni bir dönemin başlayacağını duyurmuştu. Peki, MHRS onaylı randevu nedir? Yeni sistem ne zaman başlıyor? İşte 10 soruda onaylı randevu dönemi...
Sağlık - Sağlık
09 Mayıs 2024 - 14:10

Tıp dünyasında çarpıcı gelişme!

İngiltere'de yaşayan duyma engelli bir kız çocuğu, çığır açıcı nitelikte bir gen tedavisi ile işitme cihazı olmadan duymaya başladı
 - MHRS'de yeni dönem!
09 Mayıs 2024 - 13:27

MHRS'de yeni dönem! Onaylı Randevu Sistemi başlıyor: Bakan Koca duyurdu

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor... Onaylı Randevu Sistemi'ni 'hayırlı olsun' diyerek duyuran Bakan Koca, 65 yaş üstü ve kanser hataların bu sistemden muaf olacaklarını söyledi. Peki MHRS'de yeni dönem olan 'Onaylı Randevu Sistemi' nasıl işleyecek? İşte detaylar...
 - Bilim insanlarından bağırsak canavarı uyarısı
09 Mayıs 2024 - 09:50

Kıyma ve taze cevizde koli basili bakterisi tespit edildi! Bilim insanlarından bağırsak canavarı uyarısı

Bilim insanları son 3 aydır kıyma ve taze cevizlerde koli basili adlı bakterileri tespit ettiklerini duyurdu. Özellikle Amerikalılarda 265.000 kişide bulunan bu bakterilerin diğer ülkelerde de olduğu açıklandı.
Sona Git