Tgrt Haber
 - Kabus geri döndü!
12 Temmuz 2024 - 10:43

Eklem, baş ve boğaz ağrısı geri döndü! Koronavirüsün yaz varyantı FLİRT virüsü (Yaz Covid) tüm dünyaya yayıldı

Koronavirüsün yaz varyantı olarak bilinen FLİRT tüm dünyada tespit edildi. Şiddetli eklem, baş ve boğaz ağrılarına neden olan FLİRT virüsü acilleri doldurdu. Özellikle Amerika'da hastaneler alarm verdi. Dünya Sağlık Örgütü'nden ise ürkütücü pandemi açıklaması geldi.
 - 9 yaşındaki çocuğun akciğerinden çıkan şoke etti
11 Temmuz 2024 - 17:04

Yıllardır astım bronşit deniliyordu! 9 yaşındaki çocuğun akciğerinden çıkan şoke etti

Yıllardır astım bronşit olduğu düşünülerek tedavi edilmeye çalışılan 9 yaşındaki çocuğun akciğerlerinde nadir hastalık olan pulmoner AVM (akciğerde damar yumağı) saptandı. Parmaklarında morluk oluşan ve durumu kötüleşen çocuk Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hasan Gündoğdu ve Radyoloji Uzm. Dr. Öğr. Üyesi Mirsad Yalçınkaya tarafından tedavi edildi. İşte detaylar...
Sağlık - Sağlık
10 Temmuz 2024 - 12:49

Türkiye'de ilk kez görüldü! Basit bir kusma sandı, hayatından oluyordu

İzmir’de Türkiye'de ilk kez görülen bir vaka yaşandı. Hastanede tedavisi süren emekli bir öğretmenin ani kusmayla soluk borusu yırtıldı. Yüz, boyun ve göğüs kafesinde oluşan şişlikler üzerine yapılan tetkiklerde soluk borusunun yırtıldığı tespit edilen talihsiz vatandaş, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.
Sağlık - Sağlık
09 Temmuz 2024 - 16:56

İshal, kusma, karın ağrısı! Aciller dolup taştı, uzmanından uyarı gecikmedi

Son dönemde oldukça artan ishal, kusma ve karın ağrısı şikayetlerine dikkat çeken Dr. Bekir Tunca, yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.
Sağlık - Sağlık
09 Temmuz 2024 - 15:36

Hava kirliliğinin tüp bebek tedavisini de etkiliyor

Avustralyalı bilim insanları tarafından yapılan çalışmaya göre; hava kirliliğine maruz kalmanın tüp bebek yöntemiyle canlı doğum yapma oranını yüzde 40 düşürdüğü gözlemlendi.
Sağlık - Sağlık
09 Temmuz 2024 - 13:39

Canan Karatay 'en doğru zaman' diyerek tavsiye etti! Hasta olmak istemeyen saate baksın

Beslenme konusunda verdiği tavsiyelerle sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay yine doğru bilinen yanlışlara değindi. Bu kez meyve tüketimi hakkında bilgi veren Karatay, gün içindeki en doğru zamanı söyledi.
 - Hayaller artık Paris değil
09 Temmuz 2024 - 12:40

Paris Sendromu her 4 kişiden 2'sinde görülüyordu! Hayaller artık Paris değil

Yüzyıllardır tüm dünyadan akın akın ziyaretçi toplayan Paris'te bu yıl yabancı turist sayısında ciddi bir düşüş yaşandı. Uzmanlara, bu düşüşün arka planında "Paris sendromu" yatıyor. Hayalleri süsleyen Paris artık yok.
 - Kalbiniz tehlikede...
08 Temmuz 2024 - 10:40

Evli olanlar dikkat! Kalbiniz tehlikede

Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan kalbe zarar veren alışkanlıkları tek tek sıraladı. Koylan, kötü beslenme, az egzersiz, diyabet, hipertansiyon, sigara ve yüksek kolesterol gibi risk faktörlerinin dışında kalbe zarar veren birçok unsurun içerisinde mutsuz evliliğinde olabileceğini söyledi. İşte kalbi yoran şaşırtıcı 12 alışkanlık...
Sağlık - Sağlık
08 Temmuz 2024 - 10:05

Ağustos ayına dikkat! Uzmanlar uyardı, daha çok artacak!

Havaların ısınmasıyla birlikte ishal, bulantı ve kusma şikayetlerinde artışlar yaşanıyor. Gıda kaynaklı enfeksiyonların ortaya çıktığını belirten uzmanlar ağustos ayında daha çok artacağı uyarısında bulundu.
Sağlık - Sağlık
08 Temmuz 2024 - 10:01

Dikkat! Herkesin evinde bulunuyor! Meğer tuvaletten 17 bin kat daha mikrop yuvasıymış

Bilim insanları tarafından yapılan bir araştırma, bilinenin aksine evlerdeki en kirli yerin tuvaletler değil yastık kılıfı ve çarşaflar olduğunu ortaya koydu.
 - Uzmanı uyardı: Ölümcül olabilir
08 Temmuz 2024 - 09:47

Türkiye’de yeni salgın alarmı! Lejyoner hastalığı, COVID-19'a göre daha fazla zatürre yapıyor

COVID-19 sonrası Türkiye'de yeni salgın tehdidi başladı. Yaz aylarında sıcaklıkların artmasıyla birlikle klima kullanımı konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar en çok çocukları etkileyen ve zatürreye sebep olan lejyoner hastalığına dikkat çekti. Uzmanlar hastalığın ortaya çıkardığı sonuçlara değindi.
 - Anne ve babalar aman dikkat!
08 Temmuz 2024 - 09:22

Anne ve babalar aman dikkat! Çocuğunuza konserve gıda verirken bir kez daha düşünün

Günlük hayatta sıkça kullandığımız konserve kutu gıdalar, plastik saklama kapları ve damacanalar hakkında uzman isimden kritik bir uyarı geldi. Bu maddelerin uzun vadeli kullanımının tehlikeli olabileceğinin altını çizen Doç. Dr. Mustafa Temizel, anne ve babalara seslendi. Temizel, bazı ürünlerin içeriğinde bulunan BPA'nın östrojen hormonunu taklit ettiğini aktardı.
Sağlık - Sağlık
08 Temmuz 2024 - 05:07

Ünlülerin favori meyvesi! Hafıza ilacı gibi

Bazı meyvelerin kahvaltılık olarak seçilmesinin tek nedeni lezzeti değil. Çağla Şıkel gibi ünlüler sık sık kahvaltılık ürünlerini paylaşıyor ve genelde bu ürünlerin yanında mutlaka ahududu oluyor. Çünkü ahududu hafızayı güçlendiriyor ve çok güçlü bir C vitamini meyvesi. Fakat bu lezzetli meyvenin tek faydası hafıza değil. İşte ünlülerin tükettiği kahvaltılık meyvenin faydaları…
Sağlık - Sağlık
08 Temmuz 2024 - 00:18

Acil müdahale listesinde! Yaz aylarında migrene dikkat: Hacamat, sülük işe yaramıyor

Yaz aylarında migren hayatları kabusa çeviriyor. Sülük, hacamat gibi tedavilerin işe yaramadığını söyleyen uzmanlar belirtiler başladığında yapılabilecekleri sıraladı.
 - İntihara kadar sürüklüyor!
06 Temmuz 2024 - 09:41

Gençler lıkır lıkır içiyor ancak ölümcül olabilir! Uzmanlardan uyarıyor: İntihara sürükleyebilir

Gençler arasında oldukça yaygın tüketilen enerji içecekleri uyanık ve zinde kalmayı sağlıyor. Ancak madalyonun diğer yüzünde başta tansiyon ve kalp atış hızını artırması gibi birçok sağlık sorununa neden oluyor. Uzmanlar, söz konusu içeceklerin tüketiciyi intihara kadar sürükleyebileceği konusunda uyarılarda bulundu.
Sağlık - Sağlık
05 Temmuz 2024 - 10:49

Maymun çiçeği virüsü tehdidi büyüyor! En tehlikeli varyantı yayılıyor

Son günlerde dünyaya yayılan yeni bir tehlike var: Maymun çiçeği virüsü! Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği virüsünün (Mpox) yeni varyantının Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin doğu sınırında hızla yayıldığını ve "şimdiye kadarki en tehlikeli varyant" olduğunu açıkladı.
 - DSÖ harekete geçti!
04 Temmuz 2024 - 09:25

Kuş gribi alarmı: Vaka sayısı arttı, DSÖ harekete geçti! Çiftçiler tehlike altında

2020 yılından bu yana yeniden ortaya çıkan kuş gribinde (H5N1) vaka sayısı her geçen gün artıyor. Vaka sayılarının neredeyse yüzde 80'ini çiftçi çıktı. Uzmanlar çiftçileri kuş gribi virüsü hakkında uyardı.
Sağlık - Sağlık
03 Temmuz 2024 - 12:16

Bezmialem'de keyifli diploma töreni! Mezuniyet ve mili maç heyecanını bir arada yaşadılar

Bezmialem Vakıf Üniversitesi, 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'ni coşkuyla gerçekleştirirken, mezuniyet heyecanı ve millî maç coşkusu bir arada yaşandı.
 - Tek başına vücudun yakıt motoru oldu
02 Temmuz 2024 - 16:46

Amerikalı bilim insanları karpuzun çorbasını yaptı! Tek başına vücudun yakıt motoru oldu

Amerika'da yapılan bir araştırmada karpuz çorbasının vücudun yakıt deposu olduğu ortaya çıkarıldı. Kan şekerinden bağırsak sisteminin sağlıklı çalışmasına kadar fayda sağlayan karpuz çorbası Amerika'daki popülerliği bu araştırma ile arttı.
Sağlık - Sağlık
02 Temmuz 2024 - 11:31

Yaz aylarında buna dikkat! Güneş gözlüğü şişmanlatıyor

Yaz aylarının gelmesiyle güneş gözlüğü kullanımı da arttı. Ancak uzmanlar, doygunluk hormonunun yüzde 35'inin gözden salgılandığını, güneş gözlüğü takmanın da bu hissi azalttığını ve dolayısıyla kilo alımının daha hızlı olduğunu söyledi.
Başa Dön Sona Git