Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
14 saat 4 dakika önce

Huawei Pura 70 serisinin Türkiye fiyatları açıklandı

Huawei, HarmonyOS 4.2'ye sahip olan (Türkiye'de EMUI 4.2), Kirin 9010 işlemcisinden gücünü alan ve güçlü kamera özellikleri ile beğeni toplayan Pura 70 serisini Türkiye'ye getirdi. Huawei Pura 70 Türkiye fiyat listesi belli oldu.
Teknoloji - Teknoloji
14 saat 43 dakika önce

Apple'ın özür dilediği iPad Pro reklamı Samsung ve Xiaomi'nin diline düştü

Apple, M4 işlemcili iPad Pro'yu tanıtmak için müzik enstrümanlarını endüstriyel bir pres makinesiyle ezdiği "Crush" başlıklı reklamıyla sanatçılar ve içerik üreticilerinden tepki aldı. Samsung ve Xiaomi de bu fırsatı kaçırmadılar.
Teknoloji - Teknoloji
15 saat 35 dakika önce

2025 Honda Civic görücüye çıktı: İşte özellikleri

2025 model Honda Civic sedan, ufak bir makyajla tanıtıldı. Honda'ya göre araç, Type-R olmayan en hızlı Civic olarak ünvanı taşıyor.
 - Bilim dünyasının son keşfi şaşırttı
16 saat 13 dakika önce

Tuz kullanmadan tuzlu yemeye devam! Bilim dünyasının son keşfi şaşırttı

Japonya merkezli Kirin Holdings, fazla tuz tüketimini azaltmak isteyenler için yemeklere ek sodyum eklemeden tuzlu tat verebilen bir elektronik kaşık geliştirdi.
 - ABD 'casuslarını' uzaya gönderdi
16 saat 43 dakika önce

SpaceX ateşledi, ABD 'casuslarını' uzaya gönderdi: Detaylar gizli tutuluyor

SpaceX, Falcon-9 roketi ile ABD Ulusal Keşif Ofisi'ne ait (NRO) casus uydularını uzaya gönderdi. SpaceX’in yörüngeye gönderdiği casus uydularının sayısı ve özellikleriyle ilgili herhangi bir detay paylaşılmadı.
Teknoloji - Teknoloji
17 saat 10 dakika önce

Togg T10X için 800 bin TL faizsiz kredi desteğinde süre uzatıldı

Türkiye'nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg, T10X için yüzde 0 faizli ve 12 vadeli kredi desteğini 26 Mayıs'a kadar uzattı. Peki Togg faizsiz kredi desteği nasıl kullanılır?
Teknoloji - Teknoloji
18 saat 38 dakika önce

iPhone'a 'i' ön ekini veren kişi: 'Apple artık isim değişikliği yapmalı'

Apple'ın eski kreatif direktörü Ken Segall, Apple'ın ürünlerinde sıklıkla kullandığı "i" harfinin artık gereksiz olduğunu belirterek, şirketin bu ön eki bırakması gerektiğini savundu.
Teknoloji - Teknoloji
19 saat 16 dakika önce

iPhone'lara iOS 18 ile gelecek yeni emojiler belli oldu

Apple, "Unicode" tarafından yapılan güncellemeler doğrultusunda 2024 sonu veya 2025 başında iPhone, iPad, Mac ve diğer cihazlarına yedi yeni emoji ekleyecek. Yeni emojilerin görüntüleri paylaşıldı.
Teknoloji - Teknoloji
19 saat 43 dakika önce

Google, arama sonuçlarına reklam ekledi

Google, arama sonuçlarına entegre ettiği "Search Generative Experience" (SGE) özelliğine reklam ekleyeceğini duyurdu. Bu özellik, büyük dil modelleri kullanarak doğrudan kullanıcının aradığı terimle ilgili cevaplar sunuyor.
Teknoloji - Teknoloji
20 saat 21 dakika önce

Avrupa Birliği, 'dönüm noktası' niteliğindeki büyük yapay zeka yasasını onayladı

Dünyanın dört bir yanındaki kurumlar teknolojiye sınırlamalar getirmek için yarışırken, Avrupa Birliği üye ülkeleri salı günü, yapay zekayı düzenlemeye yönelik dünyanın ilk büyük yasasına nihai onay verdi.
 - İnsansız deniz aracı MARLİN ilki başardı
21 saat önce

Türkiye'nin insansız deniz aracı MARLİN, DENİZKURDU tatbikatında ilki başardı

Milli Savunma Bakanlığı, insansız deniz aracı MARLİN'in, elektronik harp faydalı yükleri entegre edilmiş olarak, uydu üzerinden başarıyla komuta edilerek çeşitli görevlerde yer aldığını açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mayıs 2024 - 17:19

Cep telefonlarına şimdi de 'işlemci' zammı kapıda görünüyor!

Cep telefonlarının her geçen yıl daha pahalı hale gelmesi, özellikle amiral gemisi modellerde belirginleşiyor ve 2025'te de telefonlara 'işlemci' zammı gelmesi bekleniyor.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mayıs 2024 - 17:01

Windows artık bilgisayarınızda yaptığınız her şeyi kaydedecek: Kullanıcılar tepkili

Microsoft'un yeni "Recall" özelliği, kullanıcıların bilgisayarlarında yaptıkları her şeyi sürekli ekran görüntüleriyle kaydederek arama yapmalarına olanak tanırken, gizlilik endişeleri ve Elon Musk'ın "Black Mirror" benzetmesiyle eleştirilerin hedefi oldu.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mayıs 2024 - 16:21

Hindistan, fillerin trenler yüzünden ölme tehlikesini yapay zekayla çözdü

Son 10 yılda tren çarpışmaları nedeniyle 36 fil ölümünün kaydedildiği Hindistan'da, yetkililer bu sorunu yapay zeka destekli bir gözetim sistemiyle çözüme kavuşturdu.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mayıs 2024 - 15:45

İtalyan polisi, Fas'ta üretilen Fiat Topolino'lara el koydu

İtalya'da, 134 adet Fiat Topolino'ya, üzerlerindeki İtalya bayrağı çıkartmaları nedeniyle Livorno Limanı'nda el konuldu. Olayın perde arkasında ne var?
 - "Gücümüzü tüm dünyaya gösterdi"
21 Mayıs 2024 - 15:27

AKINCI TİHA enkazı nasıl buldu? Selçuk Bayraktar açıkladı: Gücümüzü tüm dünyaya gösterdi

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AKINCI TİHA'nın Reisi'nin öldüğü enkazı nasıl bulduğuna dair açıklamalarda bulundu. Bayraktar, "Kötü havaya rağmen bölgeye ulaştık. Gücümüzün ne olduğunu tüm dünyaya gösterdi" dedi.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mayıs 2024 - 15:04

Bakan Fidan uyarmıştı! Uzman isimden 'yapay zeka' açıklaması: İstihbaratta kritik öneme sahip olacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın "Yapay zeka istihbaratta oyun değiştirici olacak" açıklamasının ardından uzman isimden açıklama geldi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden Doç. Dr. Sefer Darıcı, yapay zekanın istihbarat alanında büyük değişimlere yol açacağını belirtti.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mayıs 2024 - 14:21

Volvo, ilk üretime hazır 'tam sürücüsüz' kamyonunu tanıttı

Google, Uber ve Tesla'nın eski yöneticilerinin kurduğu Aurora, Volvo ile birlikte, uzun mesafeli taşımacılık için "Seviye 4" otonom sürüş sistemine sahip, sensör ve kameralarla donatılmış üretime hazır sürücüsüz bir kamyon tanıttı.
 - "Çok önemli bir göreve imzasını attı"
21 Mayıs 2024 - 13:34

Selçuk Bayraktar, AKINCI'nın İran'daki tarihi başarısını değerlendirdi: 'Çok önemli bir göreve imzasını attı'

Selçuk Bayraktar, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve ekibinin hayatını kaybettiği helikopter kazasında arama kurtarma çalışmalarına katılan AKINCI'nın tarihi başarısını değerlendirdi.
Teknoloji - Teknoloji
21 Mayıs 2024 - 13:06

Samsung, Galaxy Book4 Edge dizüstü bilgisayarını tanıttı: Copilot+ PC ile uyumlu

Samsung, Microsoft'un yapay zeka destekli "Copilot+ PC" programını kullanan ilk bilgisayarını duyurdu. İşte Galaxy Book4 Edge özellikleri ve fiyatı...
Sona Git