Tgrt Haber
 - İlk 30 savunma sanayi şirketi arasında yer almak!
23 Temmuz 2024 - 15:08

ASELSAN, 2030 hedefini açıkladı: İlk 30 savunma sanayi şirketi arasında yer almak!

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, 2030 yılında dünyanın ilk 30 savunma sanayi şirketi arasında yer almayı hedeflediklerini açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
23 Temmuz 2024 - 14:32

Google Chrome, üçüncü taraf çerezler konusunda kararını verdi

Google, üçüncü taraf çerezlerini kaldırma planlarını iptal ederek kullanıcıların web tarayıcıları genelinde bilinçli seçim yapmalarına olanak tanıyan bir deneyim sunacağını açıkladı. Peki şimdi ne olacak?
Teknoloji - Teknoloji
23 Temmuz 2024 - 13:51

Orman yangınlarıyla mücadelede yeni dönem! Yapay zeka iş başında

Güney Kaliforniya Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, orman yangınlarının yayılmasını tahmin etmek için yapay zeka ve uydu verilerini birleştiren bir model geliştirdi. Bu model, yangın yönetimi ve acil müdahale çabalarını önemli ölçüde geliştirme potansiyeline sahip.
 - Havacılık dünyasına damga vuracak
23 Temmuz 2024 - 11:57

Yerli 'kara kutu' havacılık dünyasına damga vuracak! Darbe ve sıcaklığa dayanıklı

CTech, Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı'nda tanıttığı "yerli kara kutu" ve çeşitli haberleşme çözümleriyle havacılık, savunma ve uzay alanlarındaki yenilikçi teknolojilerini sergileyerek uluslararası işbirlikleri hedefliyor. Fuarda tanıtılan ürünler arasında Ufuk-Link Mini, Scofus, SkyARX, HeliARX ve SecureARX gibi ileri seviye haberleşme ve veri transfer sistemleri bulunuyor.
 - Bilim insanlarını şaşırtan keşif
23 Temmuz 2024 - 11:51

Okyanus yüzeyinde şaşırtan keşif! Bilim insanları gizemli oksijen kaynağını duyurdu

Bilim insanları Pasifik Okyanusu'nun güneş ışığı almayan diplerinde 'koyu oksijen' üretimini keşfetti. Sonuçlara göre, derin denizdeki kaya benzeri mineral yataklarının oksijen üretebileceği düşünülüyor. Buluş, deniz tabanı madenciliğinin etkisine ilişkin tartışmaları beraberinde getirebilir.
Teknoloji - Teknoloji
23 Temmuz 2024 - 11:21

Microsoft, CrowdStrike Falcon krizinin sorumlusunu buldu: Avrupa Komisyonu!

Cuma günü yaşanan büyük Windows kesintisi, CrowdStrike Falcon yazılımının hatalı güncellemesi nedeniyle dünya genelinde 8.5 milyon bilgisayarı etkiledi. Microsoft, bu kesintiden Avrupa Komisyonu'nu sorumlu tuttu.
 - Uzaktan zihin kontrol cihazı geliştirildi
23 Temmuz 2024 - 10:33

Dünyanın ilk uzaktan zihin kontrol cihazı geliştirildi

Güney Kore'deki IBS araştırmacıları, manyetik alanlar kullanarak beyni uzaktan manipüle eden ve çeşitli tıbbi prosedürlerde kullanılabilecek bir zihin kontrol cihazı geliştirdi. Bu teknoloji, farelerde annelik içgüdülerini uyandırmak ve iştahı kontrol etmek gibi deneylerle başarıyla test edildi.
 - Tartışmalı isim kaldırıldı
23 Temmuz 2024 - 09:53

Yüzlerce bitkinin ismi değişti! 'Caffra' gitti, 'Affra' geldi

Botanikçiler, 200'den fazla bitki türünün yeniden adlandırılmasına karar verdi. Bu türlerin isimlerinden, ırkçı veya saldırgan çağrışımları olan 'Caffra' kelimesinin kaldırıldığı duyuruldu.
Teknoloji - Teknoloji
23 Temmuz 2024 - 09:17

Elon Musk, insansı robotların hayatımıza gireceği tarihi açıkladı

Tesla, Optimus adlı insansı robotlarının seri üretimi için tarih verdi. Yemek pişirmekten çocuklara bakıcılık yapmaya kadar birçok görevi üstleneceği aktarılan robot, 20 bin dolardan daha ucuz olabilir.
Teknoloji - Teknoloji
23 Temmuz 2024 - 08:53

Bayraktar KIZILELMA artık daha çevik! Selçuk Bayraktar yeni prototipinden detay paylaştı

Yerli insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA yeni prototipiyle dikkat çekiyor. Yer testlerine devam eden KIZILELMA teknik olarak gelişimini sürdürüyor. BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, KIZILELMA ile ilgili dikkat çeken bir detayı paylaştı.
 - Bu hatayı sakın yapmayın!
23 Temmuz 2024 - 08:43

Cep telefonlarını uzun süre şarjda bırakanlar dikkat! Uzmanlardan çok önemli uyarı

Uzmanlar sıcak havalarda cep telefonlarının şarjda uzun saatler kalmaması gerektiğinin altını çizerken sahte bataryalara karşı da uyarılarda bulundu. Uzun süre şarjda kalan telefonlarda donma, kapanma ve batarya şişmesinden kaynaklı sorunlar meydana geliyor.
Teknoloji - Teknoloji
22 Temmuz 2024 - 17:55

NASA'da büyük şok! Uzay giysisinde sızıntı oldu, uçuşlar süresiz olarak iptal!

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 1983 yılından beri kullanılan ve defalarca kez astronotlara uzay yürüyüşlerinde problem çıkaran Ekstravehicular Mobility Unit (EMU) uzay giysisinde sızıntı tespit edilmesi üzerine uzay yürüyüşlerini süresiz olarak erteledi.
Teknoloji - Teknoloji
22 Temmuz 2024 - 17:19

Eski Rockstar geliştiricisi, GTA 6 bekleyenlere kötü haberi verdi

Oyun meraklıları GTA 6 için geri sayıma geçti. 2025'te piyasaya sürülecek yeni suç temalı açık dünya oyununu geliştiren Rockstar'ın eski mühendisi Obbe Vermeij ise GTA 6 konusunda pek umutlu değil.
Teknoloji - Teknoloji
22 Temmuz 2024 - 16:34

Dünya'yı bir de ISS'ten izleyin: İşte NASA astronotu tarafından paylaşılan görüntüleri

Bugüne kadar Dünya'nın birçok noktadan çeşitli açılardan çekilmiş görüntülerini gördük. NASA astronotu Matthew Dominick ise benzerine pek rastlanmayan bir çekim yaptı. Aynı anda kuzey ışıkları, uydular, yıldızlar ve bir meteorun yer aldığı video dikkatleri çekti.
 - Paraya para demiyorlar
22 Temmuz 2024 - 15:56

Türk genç mühendislerin yapay zeka projesi paraya para demiyor

Gaziantep Üniversitesi'nden iki genç mühendis olan Semih Poyraz ve Furkan Gümüşbaş, granit ve doğal taş kesimindeki kayıpları en aza indiren yenilikçi bir proje geliştirdi ve TÜBİTAK desteğiyle kendi işlerini kurarak girişimcilik yolculuğuna adım attı.
Teknoloji - Teknoloji
22 Temmuz 2024 - 15:19

Samsung, Galaxy Buds 3 için özür diledi! Alanlara para iadesi yapılacak

Samsung, Galaxy Buds 3 kulaklıklarının kauçuk uçlarının kolayca yırtıldığı yönündeki şikayetler üzerine, gelecekte benzer sorunlar yaşanmaması için daha dikkatli olunacağını bildirdi ve sorundan muzdarip olan kullanıcılara değişim veya para iadesi sözü verdi.
Teknoloji - Teknoloji
22 Temmuz 2024 - 14:42

WhatsApp'tan çok konuşulacak özellik: Telefon numarası yerine kullanıcı adı!

WhatsApp, mesajlaşmak için karşıdaki kişinin telefon numaranızı bilme zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Geliştirilen kullanıcı adı özelliği sayesinde numaranız sır gibi saklanacak. İşte detaylar...
 - YKS tercihi yapacak gençlere uyarı geldi
22 Temmuz 2024 - 14:10

Uzman isim açıkladı: Yapay zeka bu meslekleri yapamıyor! YKS tercihlerinizi buna göre yapın

Doç. Dr. Dicle Yurdakul, gelecekte otomasyon ve yapay zekanın iş dünyasında yol açacağı değişikliklere karşı gençlere, insan odaklı ve empati gerektiren mesleklerin önemini koruyacağını, teknoloji ve mühendislik alanlarındaki mesleklerin ise daha da önem kazanacağını belirterek meslek seçimi konusunda tavsiyelerde bulundu.
Teknoloji - Teknoloji
22 Temmuz 2024 - 13:22

Google, goo.gl linklerini öldürüyor: Hizmetin kapanış tarihi duyuruldu

Google mezarlığı gittikçe büyüyor. ABD'li internet devi, yeterince kullanılmadığı için fişini çektiği hizmetleri arasına şimdi de goo.gl'yi ekledi. Bu servisi kullananların ise verilerini kaybetmemek için acele etmeleri gerekiyor.
Teknoloji - Teknoloji
22 Temmuz 2024 - 12:01

Microsoft, CrowdStrike hatasını 5 dakikada çözen bir kurtarma aracı yayımladı

Microsoft, CrowdStrike'ın hatalı güncellemesi nedeniyle mavi ekran hatası veren bilgisayarları kurtarmak için bir USB tabanlı kurtarma aracı kullanıma sundu. Araç ile sorunu çözmek 5 dakikadan kısa sürüyor.
Başa Dön Sona Git