Tgrt Haber
BIST
10319.96
%1.59
(161.34)
Dolar
32.2908
%-0.02
(-₺0.01)
Euro
35.1726
%0.13
(₺0.05)
Sterlin
41.0244
%0.05
(₺0.02)
Altın
2471.142
%0.4
(₺9.77)
Bitcoin
$65551
%0.33
Ethereum
$2942.7
%0.11
AVAX
34.32
%0.06
Ekonomi - Ekonomi
7 saat 42 dakika önce

Dünya Bankası ve Türkiye 1 milyar dolarlık anlaşma imzaladı

Türkiye'nin yenilenebilir enerji kullanımını artırma çabalarına Dünya Bankası'ndan destek geldi. Türkiye ile yeşil enerji alanın kullanılmak üzere 1 milyar dolarlık program için anlaşma imzalandı.
Ekonomi - Ekonomi
8 saat 26 dakika önce

Orta Doğu’daki fintek fuarında TÖDEB ve Türk markaları öne çıktı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde düzenlenen Seamless Middle East 2024 Fuarı’nda Türkiye, milli katılım ile temsil edildi. Fuar sona ererken fintek şirketlerinin bulunduğu Türkiye pavilyonu ise yoğun ilgiyle karşılandı.
 - Sosyal hizmet alanında yeni projeler geliyor
8 saat 30 dakika önce

Aile, kadın, çocuk, engelli ve yaşlılar için yeni projeler yolda! İmzalar atıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile, kadın, çocuk, engelli ve yaşlılar için yeni projeler için Özbekistan’la ‘Mutabakat Zaptı” imzaladı. Bakanı Göktaş ile Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Sosyal Koruma Milli Ajans Başkanı Olloyorov arasında imzalanan mutabakatla sosyal hizmetlerin geliştirilmesi ve etkinliğinin artırılmasına yönelik tecrübe, bilgi ve uygulama örneklerinin paylaşılması, ortak projelerin geliştirilmesi amaçlanıyor.
Ekonomi - Ekonomi
8 saat 53 dakika önce

ABD'de işsizlik maaşı başvurular beklentileri geride bıraktı

ABD ekonomisin önemli göstergelerinden olan işsizlik maaşı başvurularına ilişkin rakamlar belli oldu. Buna göre başvurular beklentilerin üzerinde gerçekleşti
 - Tatilde Türkiye’nin çekiciliği artıyor
9 saat 15 dakika önce

Tatilde Türkiye’nin çekiciliği arttı, turist harcama rekoru kırdı!

Türkiye tatilde en gözde turistik destinasyonlardan biri olma yolunda ilerliyor. Son 2 yıldır yabancı turistin ilgisini çeken Türkiye’nin dünyada çekiciliği giderek artıyor. Türkiye'deki yabancı kartlı işlemler 2024'ün ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla ciro bazlı yüzde 7, adet bazlı ise yüzde 16 büyüdü. Harcamada İngilizler zirvede kaldı.
 - Kemerler iyice sıkılıyor!
9 saat 38 dakika önce

Kemerler iyice sıkılıyor! Kamuda enerji tasarrufu başlıyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı. Birçok kalemde kemerler sıkılacak. Bunun yanı sıra Enerji Bakanlığı da kendi alanına giren konularda tasarruf için düğmeye bastı. 2030 yılına kadar enerji alanında yüzde 30 tasarruf sağlanması planlanıyor.
Ekonomi - Ekonomi
9 saat 39 dakika önce

Bankacılık kredi hacmi belli oldu, ihtiyaç kredileri konuta gitti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu haftalık bütenine göre, Bankacılık sektörünün kredi hacmi 13 trilyon 163 milyar 968 milyon lira oldu. Tüketici kredilerinin tutarı, 10 Mayıs itibarıyla 6 milyar 523 milyon lira artışla 1 trilyon 653 milyar 695 milyon liraya yükseldi.
 - Esnaf Kefalet kredisinde faiz arttı!
9 saat 56 dakika önce

Esnaf Kefalet kredisinde faiz arttı! Ödemeler yeni oran üzerinden yapılacak

Esnaf kefalet kredisinde faizler artırıldı. Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri oranların yüzde 100’e varan oranlarda artırıldığını duyurdu. Ödemesi devam eden esnaflar da artıştan etkilenecek.
Ekonomi - Ekonomi
9 saat 57 dakika önce

Merkez Bankası rezervlerinde artış yaşandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri belli oldu. Geçtiğimiz haftayı artışla tamamlayan rezervler, 134 milyar 402 milyon dolara çıktı.
Ekonomi - Ekonomi
10 saat 21 dakika önce

Kurdaki yatay seyir sonrası KKM hızla çözüldü

Dolar/TL kurundaki istikrarlı seyir Kur Korumalı Mevduat hesaplarında çözülmeyi hızlandırdı. Son iki haftalık bilançoda erime dikkat çekti.
 - Dondurma et fiyatlarıyla yarışıyor!
10 saat 30 dakika önce

Dondurma et fiyatlarıyla yarışıyor! Rekor Bodrum’da, yanına bile yaklaşılmıyor

Yaz deyince ilk akla gelen lezzetlerden olan dondurma bu yıl cepleri yakıyor. Maliyetler yüzünden dondurma neredeyse iki katına çıktı. İstanbul’da fiyatlar ilçeden ilçeye değişirken, Bodrum’da ise kilogramı değil sadece 3 topunun fiyatı 750 liradan satılıyor.
 - Kripto para düzenlemesi Meclis'te
12 saat 6 dakika önce

Gri listeden çıkış kapısı olacak! Kripto para düzenlemesi Meclis'e sunuldu

Kripto paraların yasal zemine oturması amacıyla hazırlanan kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklifin kabul edilmesi halinde Türkiye’de kripto varlıkların ilk kez tanımı yapılmış olacak.
 - İkinci elde alımlar düştü
12 saat 28 dakika önce

İkinci el oto pazarında alımlar düştü, en çok dizel tercih edildi

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında nisan ayın satış rakamları belli oldu. Satışlar nisan ayında yüzde 9’luk düşüş yaşadı.
 - Maaş zamlarında ara formül beklentisi yüksek!
12 saat 43 dakika önce

Memur, emekli ve asgari ücretliye zamda ara formül beklentisi yüksek! Ekonomist Filiz Eryılmaz tek tek açıkladı

Temmuz ayına yaklaştıkça milyonlarca memur, emekli ve asgari ücretlinin gözü kulağı 6 aylık enflasyon verilerine çevrildi. Ekonomi çevrelerinin mayıs ayında enflasyonun en üst seviyede olacağı beklentisi endişeleri arttırırken maaşlara zam ile ilgili hesaplamalar da şimdiden yapılmaya başlandı. Maaş zamlarında hükümetin ya ‘kademeli’ ya da ‘ara formül’ üzerinde duracağı konuşuluyor. Ekonomist Filiz Eryılmaz TGRT Haber’de ara zam beklentilerini değerlendirdi.
Ekonomi - Ekonomi
13 saat 17 dakika önce

Ümraniye'deki kapalı pazara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

Ümraniye'de geçen haftalarda hizmete açılan kapalı pazar alanı, alışverişe gelen vatandaşların beğenisini topladı. Hijyenik ve konforlu bir alanda alışveriş yapan vatandaşlar için Ümraniye Belediyesi ücretsiz servis imkanı da sağlıyor.
Ekonomi - Ekonomi
13 saat 18 dakika önce

Elazığ'da ekmeğe zam! Tokat, Edirne ve Kayseri'den de zam sesi yükseldi

Önceki günler Tokat, Edirne ve Kayseri'de ekmeğe zam yapılmıştı. Elazığ'da trene katıldı. 200 gramlık ekmek 10 lira oldu.
Ekonomi - Ekonomi
13 saat 27 dakika önce

Kurallara uymayan Google'a Rekabet Kurulu'nda milyon liralık ceza geldi

Rekabet Kurulu, Google'a otel sorgulamalarında yerel arama hizmetleri kararlarına uymadıkları gerekçesiyle para cezası kesti.
Ekonomi - Ekonomi
13 saat 38 dakika önce

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu belli oldu

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu TCMB tarafından açıklandı. Mart sonu itibarıyla 2023 yıl sonuna göre 1,7 milyar ABD doları artarak 165,7 milyar ABD doları oldu.
 - Avrasya Tüneli'ne zam geldi
13 saat 45 dakika önce

Avrasya Tüneli geçiş ücretine zam geldi

Köprü ve otoyollara yapılan zamdan sonra sürücüleri üzecek bir haber daha geldi. Avrasya Tüneli geçiş ücretine yüzde 40 zam yapıldı.
 - Uzman isim ezber bozdu
13 saat 50 dakika önce

Dolar/TL'de 30 liranın altı gündemde! Uzman isim ezber bozdu, sıcak paraya dikkat çekti

Ekonomi yönetimi değerli TL üzerinden enflasyonla mücadelesini sürdürüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası Türk Lirası için önemli adımlar attı. Konuya değerlendiren Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı dolar/TL’de 30 liranın altının konuşulmaya başladığını ifade ederek borsada gelebilecek seviyeleri anlattı.
Sona Git