Tgrt Haber
BIST
10217.98
%0.58
(59.35)
Dolar
32.1979
%0.09
(₺0.03)
Euro
35.0682
%-0.08
(-₺0.03)
Sterlin
40.8747
%0.03
(₺0.01)
Altın
2475.015
%0.55
(₺13.64)
Bitcoin
$66035
%0
Ethereum
$2978.7
%-1.54
AVAX
34.25
%-0.87
Ekonomi - Ekonomi
1 saat 27 dakika önce

Kurdaki yatay seyir sonrası KKM hızla çözüldü

Dolar/TL kurundaki istikrarlı seyir Kur Korumalı Mevduat hesaplarında çözülmeyi hızlandırdı. Son iki haftalık bilançoda erime dikkat çekti.
 - Dondurma et fiyatlarıyla yarışıyor!
1 saat 36 dakika önce

Dondurma et fiyatlarıyla yarışıyor! Rekor Bodrum’da, yanına bile yaklaşılmıyor

Yaz deyince ilk akla gelen lezzetlerden olan dondurma bu yıl cepleri yakıyor. Maliyetler yüzünden dondurma neredeyse iki katına çıktı. İstanbul’da fiyatlar ilçeden ilçeye değişirken, Bodrum’da ise kilogramı değil sadece 3 topunun fiyatı 750 liradan satılıyor.
 - Kripto para düzenlemesi Meclis'te
3 saat 12 dakika önce

Gri listeden çıkış kapısı olacak! Kripto para düzenlemesi Meclis'e sunuldu

Kripto paraların yasal zemine oturması amacıyla hazırlanan kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklifin kabul edilmesi halinde Türkiye’de kripto varlıkların ilk kez tanımı yapılmış olacak.
 - İkinci elde alımlar düştü
3 saat 34 dakika önce

İkinci el oto pazarında alımlar düştü, en çok dizel tercih edildi

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında nisan ayın satış rakamları belli oldu. Satışlar nisan ayında yüzde 9’luk düşüş yaşadı.
 - Maaş zamlarında ara formül beklentisi yüksek!
3 saat 49 dakika önce

Memur, emekli ve asgari ücretliye zamda ara formül beklentisi yüksek! Ekonomist Filiz Eryılmaz tek tek açıkladı

Temmuz ayına yaklaştıkça milyonlarca memur, emekli ve asgari ücretlinin gözü kulağı 6 aylık enflasyon verilerine çevrildi. Ekonomi çevrelerinin mayıs ayında enflasyonun en üst seviyede olacağı beklentisi endişeleri arttırırken maaşlara zam ile ilgili hesaplamalar da şimdiden yapılmaya başlandı. Maaş zamlarında hükümetin ya ‘kademeli’ ya da ‘ara formül’ üzerinde duracağı konuşuluyor. Ekonomist Filiz Eryılmaz TGRT Haber’de ara zam beklentilerini değerlendirdi.
Ekonomi - Ekonomi
4 saat 23 dakika önce

Ümraniye'deki kapalı pazara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

Ümraniye'de geçen haftalarda hizmete açılan kapalı pazar alanı, alışverişe gelen vatandaşların beğenisini topladı. Hijyenik ve konforlu bir alanda alışveriş yapan vatandaşlar için Ümraniye Belediyesi ücretsiz servis imkanı da sağlıyor.
Ekonomi - Ekonomi
4 saat 24 dakika önce

Elazığ'da ekmeğe zam! Tokat, Edirne ve Kayseri'den de zam sesi yükseldi

Önceki günler Tokat, Edirne ve Kayseri'de ekmeğe zam yapılmıştı. Elazığ'da trene katıldı. 200 gramlık ekmek 10 lira oldu.
Ekonomi - Ekonomi
4 saat 33 dakika önce

Kurallara uymayan Google'a Rekabet Kurulu'nda milyon liralık ceza geldi

Rekabet Kurulu, Google'a otel sorgulamalarında yerel arama hizmetleri kararlarına uymadıkları gerekçesiyle para cezası kesti.
Ekonomi - Ekonomi
4 saat 44 dakika önce

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu belli oldu

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu TCMB tarafından açıklandı. Mart sonu itibarıyla 2023 yıl sonuna göre 1,7 milyar ABD doları artarak 165,7 milyar ABD doları oldu.
 - Avrasya Tüneli'ne zam geldi
4 saat 51 dakika önce

Avrasya Tüneli geçiş ücretine zam geldi

Köprü ve otoyollara yapılan zamdan sonra sürücüleri üzecek bir haber daha geldi. Avrasya Tüneli geçiş ücretine yüzde 40 zam yapıldı.
 - Uzman isim ezber bozdu
4 saat 56 dakika önce

Dolar/TL'de 30 liranın altı gündemde! Uzman isim ezber bozdu, sıcak paraya dikkat çekti

Ekonomi yönetimi değerli TL üzerinden enflasyonla mücadelesini sürdürüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası Türk Lirası için önemli adımlar attı. Konuya değerlendiren Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı dolar/TL’de 30 liranın altının konuşulmaya başladığını ifade ederek borsada gelebilecek seviyeleri anlattı.
 - Yurt dışından ikinci telefona yasak!
5 saat 20 dakika önce

Yurt dışından ikinci telefona Gümrük engeli! Yeni düzenlemeye göre artık el konulacak

Yurt dışından ikinci telefon getirilmeyecek. Yeni düzenlemeyle fazladan gümrük vergisiyle Türkiye’ye sokulmasına izin verilmeyecek. Telefona gümrükte el konulacak.
Ekonomi - Ekonomi
5 saat 36 dakika önce

Tarım enflasyonu yüzde 2,71 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 Nisan'a ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini açıkladı. Buna göre, Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) Nisan 2024'te yıllık yüzde 60,77, aylık yüzde 2,71 artış kaydetti.
 - Benzin ve motorinde tabelalar göze çarptı!
6 saat 16 dakika önce

Benzin ve motorinde tabelalar değişti! Akaryakıtta tek fiyata şirketlerden tepki geldi

EPDK’nın akaryakıt ürünlerinin istasyonlarda aynı fiyata satılmasına ilişkin kararı uygulamaya girdi. Benzin ve motorinde tabelalar değişti. 13 bin bayide uygulanan karar motorin ve kurşunsuz benzin 95 oktan olmak üzere iki fiyatta sabitlendi. ‘Tek fiyat’ kararına kaliteyi düşürdüğünü iddia eden akaryakıt şirketlerinden tepki geldi.
Ekonomi - Ekonomi
6 saat 20 dakika önce

Deprem bölgeleri için yapılandırma süresi uzatıldı

Yapılandırma başvuruları deprem bölgelerindeki mükellefler için 2 Aralık 2024'e kadar uzatıldı.
 - Masada Halk Ekmek ve İspark satışı var
6 saat 38 dakika önce

İBB İgdaş'ı halka arz edecek! Masada Halk Ekmek ve İspark satışı var

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Gaz ve Doğalgaz Dağıtım A.Ş,’yi (İGDAŞ) halka arz etmeye hazırlanıyor. Yetkili isimlerden alınan bilgilere göre halka arzda değerlemenin 10 milyar dolar olması planlanıyor.
Ekonomi - Ekonomi
7 saat 20 dakika önce

Dolarda düşüş! İşte 16 Mayıs 2024 döviz kurları...

ABD'de enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından dolar güç kaybetti. Dolar yeni güne düşüşle başladı. İşte 16 Mayıs 2024 döviz kurları...
Ekonomi - Ekonomi
8 saat 51 dakika önce

Altın tırmanışa geçti! İşte 16 Mayıs 2024 altın fiyatları...

ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından altın fiyatlarında hareketlilik yaşandı. Gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? İşte 16 Mayıs 2024 altın fiyatları...
Ekonomi - Ekonomi
20 saat önce

AK Parti'den fahiş fiyatlarla ilgili açıklama geldi: Geri adım atmayacağız

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, ekonomik sıkıntıların önüne geçmek için kamuda tasarruf tedbirlerinin şart olduğunu söyledi. Fahiş fiyatlarla mücadeleye devam edeceklerinin altını çizen Açıkkapı, "Fırsatçılara büyük cezalar öngören yeni düzenlemeler yolda" dedi.
 - İşçi sorunu için Almanya ilk adımı attı!
22 saat 24 dakika önce

İşçi sorunu için Almanya ilk adımı attı! Sosyal yardım ve çalışma saatleri gözden geçirilecek

Avrupa ülkelerinde işçi sorunu giderek büyürken çalışma hayatı ile ilgili düzenlemeler için ilk adım Almanya’dan geldi. Sosyal medyada sık sık gündeme gelen sosyal yardım alıp çalışmayanlar için sosyal yardım reformları gözden geçirilecek. Ayrıca daha fazla çalışmaya teşvik etmek için vergi indirimleri de gündemde yer alıyor.
Sona Git