Tgrt Haber
 - Sigaradan daha ölümcül besinler belli oldu
01 Temmuz 2024 - 16:58

Kahvaltı sofralarında tütün var! Sigaradan daha ölümcül besinler belli oldu

İnsan sağlığına olumlu sandığımız birçok besinin aslında zararlı olduğunu ve vücudumuz için ne kadar tehlikeli olduğu raporlandı. Kahvaltıda sürekli yediğimiz ürünlerin sigaradan daha ölümcül olduğu anlaşıldı.
 - Uzmanlardan 'yeni salgın' uyarısı
01 Temmuz 2024 - 16:35

Yeni salgın kapıda! Uzman isim 'dünya hazır olmalı' diyerek uyardı

Milyonlarca kişinin ölümüne neden olan koronavirüs salgınından sonra uzmanlardan korkutan bir uyarı daha geldi. Dünyayı tehdit eden küresel ısınmanın florayı bozarak hastalık ve mikropları etkilediğine dikkat çeken Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, "Dünya yeni salgınlara hazır olmalı" diye konuştu.
Sağlık - Sağlık
01 Temmuz 2024 - 13:55

Eczane isimli alışveriş sitelerine dikkat! Yüz yıkama jelinin içerisinden çıkan şoke etti

Sahte kozmetik ürünleri halk sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle internette, eczane ismini kullanan alışveriş sitelerinin gerçek olmadığı, birçok sahte sağlık ürününün satıldığını ortaya çıktı. Sahte bir sağlık ürünü ile gerçeğinin ayırt edilmesinin çok zor olduğunun altını çizen uzmanlar, yüz yıkama jelinin içerisinde bulaşık deterjanı dile getirdi.
Sağlık - Sağlık
01 Temmuz 2024 - 12:22

Lens kullananlar dikkat! Sakın bunu yapmayın

Yaz aylarının gelmesiyle kontak lens kullananlara uzmanlardan uyarı geldi. Serinlemek için denizin ya da havuzun yolunu tutanlar kontakt lenslerini mutlaka çıkarmalı. Çünkü bu durum kişinin gözünde ciddi enfeksiyonlara sebep olabiliyor.
 - Uzuv kaybına neden oluyor, öldürüyor
01 Temmuz 2024 - 12:20

Bilim insanlarından köpek salyası uyarısı! Her yıl 24 bin kişiye bulaşıyor

Köpek salyasında bulunan bakteri ölümcül olabilir. Avrupalı bilim insanları araştırdı. Bilim insanları sokak köpeklerinin salyalarında tehlikeli olduğunun altını çizdi. 2019 yılında yapılan rapor yeniden gündem oldu.
Sağlık - Sağlık
01 Temmuz 2024 - 11:25

Tik Tok'ta büyük tehlike! Zayıflamak için hayatlarını tehlikeye atıyorlar

Kulaktan dolma bilgilerle zayıflamak için sağlığını tehlikeye atanlara karşı uzmanlardan uyarı geldi. Tik Tok'ta bazı yayıncılar Hint yağı içip zayıfladıklarını iddia ederek takipçilerine bunu öneriyor.
 - Ağız sulandıran meyveler tehlike listesinde
29 Haziran 2024 - 16:43

Canan Karatay 'sıcak havalarda sakın tüketmeyin' dedi! Ağız sulandıran yaz meyveleri tehlike listesinde yer aldı

Yaz aylarının en sevilen meyvelerine Canan Karatay'dan veto geldi. Sıcak havalarda kesinlikle tüketilmemesi gerektiğinin altını çizen Canan Karatay, yaz meyvelerini tehlike listesine aldı.
 - 3 saniyelik kaydırma hayatı karartıyor
29 Haziran 2024 - 13:22

Aman dikkat: Reels hastalığı yayılıyor! 3 saniyelik parmak hareketi hayatınızı karartıyor

Reels hastalığı, artık her 4 kişiden 2'sinde görülmeye başladı. Reels izleyenlerin sayısı her geçen gün artmasıyla psikologlar harekete geçti. 3 saniye sonra sık sık video değiştiren kişilerde dikkat dağınıklığının yaşandığını ve mutlu kalma sürelerinin de azaldığı yine uzmanlar tarafından açıklandı.
Sağlık - Sağlık
28 Haziran 2024 - 13:02

Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama geldi! Bu saatlere dikkat!

Yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı vatandaşı bunaltırken, aynı zamanda da sağlığı olumsuz yönde etkiliyor. Sağlık Bakanlığı da bu konu hakkında önemli bir uyarıda bulundu. Cilt kanseri tehlikesine karşı 11.00-15.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması çağrısı yaptı.
Sağlık - Sağlık
28 Haziran 2024 - 11:15

Uzmanlardan sıcak havalarda 'sakın içmeyin' uyarısı! Tehlike saçıyor

Mevsim normalleri üstünde seyreden hava sıcaklıklarıyla vatandaşların su tüketimi de arttı. Ancak uzmanlar uyarıyor: Güneşse maruz kalan damacana ve pet şişelerinin salmonella, sigella gibi bakteriler ve ciddi hastalıklara yol açacak mikroorganizmalar üretebiliyor.
 - Vücudundaki dev yaralarla yıllarca yaşadı
27 Haziran 2024 - 14:34

Vücudundaki dev ve derin yaralarla yıllarca yaşadı! Tedavisi olmayan hastalık termal suyla 20 günde geçti

Dünya üzerinde en nadir görülen hastalıklardan biri olan kelebek rahatsızlığı vücutta dev ve derin yaralara neden olur. Tedavisi olmayan kelebek hastalığıyla yıllardır mücadele eden 17 yaşındaki bir kişi termal su sayesinde 20 günde ağrılarından kurtuldu.
Sağlık - Sağlık
27 Haziran 2024 - 12:42

Yaz aylarında gıda zehirlenmesine dikkat! Uzmanlar tek tek sıralayıp uyardı!

Uzmanlar yaz aylarında artan gıda zehirlenmelerinden korunmak yapılması gerekenleri tek tek sıraladı...
 - Dünyada sağlık alanında bir ilk yaşandı!
27 Haziran 2024 - 08:53

Dünyada sağlık alanında bir ilk yaşandı! Finlandiya kuş gribi (H5N1) aşısını zorunlu kıldı

Dünya genelinde son yıllarda artan kuş gribi, vakalarını engellemek için harekete geçen ülkelerden biri Finlandiya devleti oldu. Dünya sağlık alanında bir ilk yaşandı ve Finlandiya'nın somut adım atarak kuş gribi aşısını zorunlu hale getirdi.
 - Kadınlar bu habere inanamayacak!
26 Haziran 2024 - 17:21

Erkekler kadınlara göre daha çok ağlıyor! Kadınları güldüren bilimsel araştırma

2016 yılında yapılan bilimsel bir araştırmada erkeklerin duygusal seviyeleri kadınlara oranla daha yüksek çıkmıştı. Bu araştırma üzerine Hollandalı bilim insanları bir araştırma daha gerçekleştirdi. Erkeklerin kadınlara göre daha çok ağladığını ortaya çıkaran bilimsel araştırma sonuçları ise kadınları güldürdü.
 - Dişlerinizle beraber hayatınız kararıyor
26 Haziran 2024 - 11:08

Sararmış dişleri beyazlatmak için kullanılan macunlara dikkat! Daha çok karartıyor

Yapılan araştırmalarda sararmış dişleri beyazlatmak için kullanılan diş beyazlaştırıcı macunlar felakete götürdüğü tespit edildi. Dişleri beyazlatmak yerine daha çok kararttığı ortaya çıkan macunlar hakkında Dr. Bronagh Keane, açıklama yaptı.
Sağlık - Sağlık
26 Haziran 2024 - 09:47

Yaz ayları kâbusa dönmesin! Sinekkovucu spreylerde büyük tehlike

Yurt genelinde mevsim normalleri üstünde seyreden hava sıcaklıkları vatandaşları bunaltırken, bir yandan da uyku uyutmayan sivrisinekler baş gösterdi. Yaz mevsimiyle giderek artan sivrisineklerden korunmak için spreyler kullanılıyor. Ancak uzmanlar bu konuda dikkat çeken uyarılarda bulundu.
 - Vaka sayıları artıyor, DSÖ uyardı
25 Haziran 2024 - 20:46

M çiçeği salgını çoğalıyor, çocuklar yakalanıyor! DSÖ uyardı: 371 kişi yaşamını yitirdi

M çiçeği virüsü tehdidi gün geçtikçe büyüyor. Dünya Sağlık Örgütü virüsün insandaki belirtilerine dikkat çekerek en çok çocukların risk altında olduğunu hatırlatarak uyardı.
 - Turşusu bağımlılık yapıyor
25 Haziran 2024 - 17:22

İbn-i Sina'nın şifa kitabında övdüğü semizotu kalbin ilacı çıktı! Turşusu bağımlılık yapıyor

Dünyaca ünlü tıp kitabı olan Kitabü'ş-Şifa’nın yazarı İbn-i Sina’nın, çok fazla yerde överek bahsettiği semizotu, kalbin ilacı çıktı.
Sağlık - Sağlık
25 Haziran 2024 - 15:27

Aşırı sıcaklara dikkat: Sağlık Bakanlığı uyardı!

Yurt genelinde devam eden kavurucu sıcaklar vatandaşların sağlığını da olumsuz yönde etkiliyor. Sıcakların etkisiyle vücutta su ve mineral kaybı yaşanabiliyor, bu da bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemlerine dönüşebiliyor. Peki yaz aylarında ne yapmak gerekiyor?
Sağlık - Sağlık
25 Haziran 2024 - 10:24

Uzmanından hamilelere kritik uyarı: Bu içeceklerden uzak durmalı...

Diyetisyen Cemre Balkan, kafein ve şekerli içeceklerin sıcak havalarda özellikle hamilelerde dehidrasyona ve kan şekeri dalgalanmalarına neden olabileceğini belirtti.
Başa Dön Sona Git