Tgrt Haber

VAR kayıtları nasıl, nereden izlenir? Trendyol Süper Lig TFF VAR kayıtları

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
27 Şubat 2024 09:44 - Güncelleme : 27 Şubat 2024 09:46
VAR kayıtları nasıl, nereden izlenir? Trendyol Süper Lig TFF VAR kayıtları
,tff,,

VAR kayıtları nasıl, nereden izlenir? Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig'de geçtiğimiz hafta oynanan maçlarda yaşanan VAR pozisyonlarını kamuoyuyla paylaştı. Peki, VAR kayıtları nasıl ve nereden izlenir? İşte detaylar...

Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig'de geçtiğimiz hafta oynanan maçlarda yaşanan VAR pozisyonlarını kamuoyuyla paylaştı. Peki, VAR kayıtları nasıl ve nereden izlenir? İşte detaylar...

VAR KAYITLARI NASIL, NEREDEN İZLENİR?

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in 26. haftasında gerçekleşen maçlarda hakemlerin VAR monitörüne çağrıldığı pozisyonları resmi YouTube hesabından yayımladı. Bu kayıtlar, futbolseverlerin erişimine açıldı ve tartışmalı anların net bir şekilde görülmesini sağladı.

SES VE GÖRÜNTÜLÜ OLARAK PAYLAŞILDI

haftadan itibaren başlayan uygulama, maç sırasında yaşanan kritik anların kayıtlarının sesli ve görüntülü olarak paylaşılmasını içeriyor. Bu sayede, futbolseverler hakem kararlarını daha detaylı bir şekilde değerlendirme fırsatı buluyorlar.

ON FIELD REVIEW (OFR) UYGULAMASI

On Field Review (OFR), sahada inceleme anlamına gelir. Yani, sadece maçın hakemi tarafından VAR monitörüne gidip izlenen pozisyonlar için bu uygulama geçerlidir. Bu sayede, hakemlerin maç esnasında verdiği kararların daha adil ve şeffaf bir şekilde kontrol edilmesi sağlanmış olur.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...